Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за HDR Снимки!
Автор: sir_sky   
Дата:   02-03-09 00:07

Здравейте, вчера за пръв път пробвах да направя малко снимки в HDR стил, тъй като от доста време гледам такива снимки и ми се иска да пробвам. Бихте ли ми казали някакво мнение за снимките, и какво е нужно да променя! Адресът им е този:

http://www.tripntale.com/trip/4382

Използвал съм PhotoMatix.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: frenchev   
Дата:   02-03-09 00:16

ами малко си се поулял :)

намали ефекта. използвай маски така че когато затъмняваш небето да не затъмняваш и полвината сграда.

успех [shtrak]

Re: Въпрос за HDR Снимки!
Автор: bozo   
Дата:   02-03-09 00:19

Лично мнение - такива кадри ми харесват, когато не си личи HDR-a...да е на границата на сетивността...това, което видях е прекалено, направо отровно като шепа сол в чинията с боб...

Автор: autosvet   
Дата:   02-03-09 00:20

ХДР-а е измислен не за да съсипва снимките.

Автор: CyberGene   
Дата:   02-03-09 00:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: d_ave   
Дата:   02-03-09 00:49

въпрос на мнение, но на мен ми харесват точно такива ХДР-и. точно, защото изглеждат пресителни, ярки граничещи с нереалното, нещо, което се опитвам да постигна понякога, ама рядко се получава.
в този ред на мисли, дали може автора да удари едно рамо на ЛС със съвети?:)

Автор: stirka   
Дата:   02-03-09 00:50

направил го е с един raw кадър

Автор: PeterPAN   
Дата:   02-03-09 00:52

Ми най вероятно е псевдо ХДР от 1 РАУ кадър, на мен ми харесва като техника, въпреки че не е истиско ХДР, но може да се постигне много по добър резултат от това което виждат очите и да се изстиска максимума от снимката.

Вярно е че кадрите са доста яко манипулирани и не ми допадат, може би малко по умерено трябва да се използват драматичните небета, не това е целта на ХДР, това е доп. ефект, а да се предадат сцени с голяма динамика, примерно много светли и много тъмни участъци, където матрицата би преекспонирала едната част или недоекспонирала другата

[smilie24]

Дата:   02-03-09 01:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: batzeto   
Дата:   02-03-09 01:12

е остава автора да каже. Аз лично предпочитам ХДР-то да е от няколко кадъра, 3-5, но ако има хора може би роу и после яко играчка, защото ако използваш опцията за премахване на обектите става една мазало, а и същността не е да се премахнат, а да са там и да изглеждат добре. Ето едно от моите,според мен умерени ХДР-та:

http://212.36.3.59/site_pics/158/4_1233537267.jpg

Дата:   02-03-09 01:30

Автор: ddimo   
Дата:   02-03-09 01:36

една гатанчица:

http://212.36.3.59/site_pics/173/i_1235560532_DSC_0838.jpg

Автор: batzeto   
Дата:   02-03-09 01:40

само матикс-а. 3 снимки в джейпег с разлика в експозицията от 1ЕВ. От ръка дори, може би имах късмет със светлината, беше около 16-17 часа, а тогава знаеш става най-добре.

Дата:   02-03-09 01:46

Дата:   02-03-09 07:29

Благодаря на всички за мненията! Наистина за това какво е HDR се замислих преди 2 дена, след като видях 2 много яки снимки на едни сгради, и се разрових как са правени. Наистина не съм правил досега, затова помолих за съвети! Може да съм позасилил малко ефекта, но ми се искаше да изглеждат малко по-драматични! И както казах за първи път правя нещо подобно, и все още нямам база за сравнение от предишни работи, а както казват най-лошите снимки които можеш ще направиш са първите!

frenchev, bozo & aotosvet >

Съгласен съм че малко се поулях наистина, но както казах за Въпреки че аз харесвам подобен засилен контраст! Но frenchev е абсолютно прав за затъмняването на сградите! Трябва да се внимва повечко!

CyberGene >

Да, с PhotoMatix направени! Сега в края на мейла ще напиша точно как сим ги направил, наистина не е само PhotoMatix!

stirka & PeterPAN >

Не е с RAW кадър! 3хJPEG си е! Мисля че на някои снимки на които има хора това може да се разбере!

batzeto > Да от 3 кадъра е в края на мейла ще напиша малко по-подробно! Да тази снимка я видях, и наистина е готина!

Значи,
1. снимал съм с 3 JPEG-а със трипод и на self-timer.
2. След това обединявам снимките с PhotoMatix-а и настройвам там (Light Smoothig - Medium, наистина ако беше на High, нямаше да се забелязва толкова HDR-a, но специално в тези снимки исках да се забелязва! Strength - 93, Color Saturation - 66...)
3. След като е готова бутам с Photoshop-a, и по специално с Noise Ninja за да премахна шума, който създава PhotoMatix-а.
4. Накрая ползвам малко CameraRaw за да увелича малко контраста, може би това ги прави да изглеждат толкова драматични, да усветля каквото трябва и т.н.)

Пробвах с Фотошопа да ги комбинирам, но компютъра ми малко се мъчи, и трябва да изчакам докато си взема малко повечко памет преди да го ползвам него. Какво мислите за него, добър ли е за HDR? Предложете някой друг софтуер ако имате!

Поздрави!

Публикацията е редактирана (02-03-09 08:01)

Дата:   02-03-09 08:33

Дата:   02-03-09 09:21

Благодаря! Ами аз ползвам Canon 50D, и като го настроя на бракетинг по експозиция и пусна селф таймера, чудесно се комбинират двете и няма мърдане! Но става за 3 снимки. Ако искам да направя HDR с повече от 3 трябва да бутна малко колелото за настройката между всеки 3 снимки.

Автор: Alex-dan   
Дата:   02-03-09 10:30

http://farm4.static.flickr.com/3155/2637576238_3e182d9cd4_b.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/169/e_1215209882_DSC_2339_5_6_7_8_tonemappedSMLLff.jpg

Правени са от 3-4 кадъра, не са нещо кой знае какво, но за портретни кадри е любопитно предполагам да се види :)

Дата:   02-03-09 10:40

Дата:   02-03-09 10:42

Ами точно обратното за съжаление, иначе щяха да излезнат доста по-чисти, снимани са на ИСО800 до колкото си спомням, с Д300. Малко изтървахме слънцето, но да приемем, че тук шума е ефект :) Знаем за красотата на д300 шума [cool]

Дата:   02-03-09 10:46

Alex-dan, наистина са готини тези снимки, и са си въздействащи определено! Браво! Интересно е да се снимат портретни снимки на HDR, може да пробвам! Ама ако модела мърда ще е трудно!
А с какъв софтуер си ги обработил?

Автор: ixus   
Дата:   02-03-09 11:23

sir_sky ,много ми харесват твоите ХДРи .Вярно ,че изглеждат нереално ,но това нали е пейзаж ,а не репортаж.

Автор: toc   
Дата:   02-03-09 11:39

Я да се похваля и аз с едно HDR, от което съм много доволен как се получи :)

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1221067695_bubreka_obr.jpg

Дата:   02-03-09 11:42

Дата:   02-03-09 11:45

Ползвал съм Фотоматикс и аз, а иначе последния кадър - да, страхотен е, когато не се прекалява резултатите са чудесни!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: