Автор: sir_sky
Дата: 02-03-09 07:29
Благодаря на всички за мненията! Наистина за това какво е HDR се замислих преди 2 дена, след като видях 2 много яки снимки на едни сгради, и се разрових как са правени. Наистина не съм правил досега, затова помолих за съвети! Може да съм позасилил малко ефекта, но ми се искаше да изглеждат малко по-драматични! И както казах за първи път правя нещо подобно, и все още нямам база за сравнение от предишни работи, а както казват най-лошите снимки които можеш ще направиш са първите!
frenchev, bozo & aotosvet >
Съгласен съм че малко се поулях наистина, но както казах за Въпреки че аз харесвам подобен засилен контраст! Но frenchev е абсолютно прав за затъмняването на сградите! Трябва да се внимва повечко!
CyberGene >
Да, с PhotoMatix направени! Сега в края на мейла ще напиша точно как сим ги направил, наистина не е само PhotoMatix!
stirka & PeterPAN >
Не е с RAW кадър! 3хJPEG си е! Мисля че на някои снимки на които има хора това може да се разбере!
batzeto > Да от 3 кадъра е в края на мейла ще напиша малко по-подробно! Да тази снимка я видях, и наистина е готина!
Значи,
1. снимал съм с 3 JPEG-а със трипод и на self-timer.
2. След това обединявам снимките с PhotoMatix-а и настройвам там (Light Smoothig - Medium, наистина ако беше на High, нямаше да се забелязва толкова HDR-a, но специално в тези снимки исках да се забелязва! Strength - 93, Color Saturation - 66...)
3. След като е готова бутам с Photoshop-a, и по специално с Noise Ninja за да премахна шума, който създава PhotoMatix-а.
4. Накрая ползвам малко CameraRaw за да увелича малко контраста, може би това ги прави да изглеждат толкова драматични, да усветля каквото трябва и т.н.)
Пробвах с Фотошопа да ги комбинирам, но компютъра ми малко се мъчи, и трябва да изчакам докато си взема малко повечко памет преди да го ползвам него. Какво мислите за него, добър ли е за HDR? Предложете някой друг софтуер ако имате!
Поздрави!
Публикацията е редактирана (02-03-09 08:01)
|
|