Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 30:2:5:4:6:2
Автор: thefly_   
Дата:   04-02-09 10:25

30:2:5:4:6:2!

Преди да заработя тази сутрин изброих темите от първата страница на форума. Съответно:

- 30 са строго технически
- 2: къде и как да уча
- 5: събития
- 4: "процедурни въпроси"
- 6: показване на снимки по дадена тематика
- 2: социални

Нито една тема, която да има предмет как се снима - кадриране, експозиция, поведение при снимане, работа с модел, осветление. Или по-обобщено: масата приказки са за апаратното устройство, а любимото на всички ЗАУ вълци го яли.

Да, знам, че тук не е университет, но по същата логика не е и развойна база или тестов център за фототехника.

Последно: кое прави една снимка Снимка? Новичкият 24-кратен 12 мегапикселен супер зуум с минимални хроматични аберации на бленда 1.2?

Или човекът, който "вижда" кадъра?

Отговори на това съобщение
 Re: 30:2:5:4:6:2
Автор: dimi2007   
Дата:   04-02-09 10:30

И нито една тема за филмова фотография...[smilie23]

Автор: asahi   
Дата:   04-02-09 10:54

Хората са изучени, имат научни степени, имаме и жив Титан 2009.

Re:
Автор: d256h   
Дата:   04-02-09 10:56

И нито една тема за камери с 70мм филм..
И нито една тема за емоциониста допускащ, че е велик фотограф, като оплюва техничара, който се кефи от техническия гений на създателите на съвременни камери..
И нито една тема за...
===================
Най-важното е, че си имаме статистик!

Автор: vgramatikov   
Дата:   04-02-09 11:00

Когато се постне тема за фотография рядко надвишава 30-40 поста след което отива...
Пр нямат интерес хората :)
Искат да гледах д3х-ове и да се лъжат по темите кое е по добро филма или цифрака.

Те така... [smilie18]

Дата:   04-02-09 11:04

какво имам предвид? това е стар букмарк:
http://www.foto-art.land.ru/Oglav.html

Re:
Автор: frenchev   
Дата:   04-02-09 11:17

ами как да има подобна тема. тук всички са най-добрите. те са най великите. разбират от абсолютно всичко. компетентни са по всякакви въпроси.

нооо недай си боже да се появи някой новобранец или аматьор който иска да научи нещо повече за фотографията (кадриране, експозиция, поведение при снимане, работа с модел, осветление) и веднага се почва...

...абе ти интернет нямаш ли
...не можеш ли да четеш
...абе я пиши правилно на български
...ей тук на е обяснено, аз ко да напрая, че си тъп и не знайш китайски
...долу канон
...долу никон
...долу стоев

на мен само не ми е ясно, от злоба ли го правят, от завист ли, от скука ли или просто са супер ограничени и тесногледи хора

естествено ако някой има нужда от помощ, да се съберат пари за операция, лечение или нещо подобно всички са отзивчиви за което искрено се радвам, но се питам защо не постъпят по същия начин когато някой ги попита "абе как да снимам това" или "как да постигна този ефект"

ако някой може да обясни [beer]

ами общо взето това е моя отговор на въпроса ти, защо няма подобни теми във нашия любим фото форум

Автор: asahi   
Дата:   04-02-09 11:21

Да те допълня:
-долу Джъмбо
-аск Гоогле
-РТФМ

Автор: Георги   
Дата:   04-02-09 13:05

и кравата скоро не е пускала тест [smilie21] [smilie5] [smilie10]

Автор: n1x0n   
Дата:   04-02-09 13:06

Тази статистика я бях пускал преди време - беше горе-долу в същите пропорции.

Решението на админите? Онези иконки горе, дето нито някой ги клика, нито повечето хора ги вземат предвид като си пускат темите.

Няма да се променят нещата, докато не се разделят техническите теми, общите теми и темите за фотография - в съответните под-форуми и тази тематичност да се спазва.

Това, което е направено в момента е абсолютно безмислено.

Re:
Дата:   04-02-09 13:21

frenchev, щом не се сещаш ще ти кажа, защо тук така се реагира.
Защото..
Защото не са на почит мързела и желанието на някои, ако може целия форум да скочи и да им налее знания с фуния в главата, само защото те са благоволили да пуснат тема с въпрос, при това, отговора трябва да бъде от 1000 страници.
Затова!
При днешните условия и благодат струящ от мрежата и чичо Гугъл някой, ако зададе въпрос не на място, не трябва да се чуди защо другите го бъзикат!
Мързела много мори!
==========
В други форуми за да се филтрират дихателите се поставя рестрикция за брой постове или др., което позволява те да се ориентират и да видят къде са, как да се държат и как да действат във форума..
====
Има и един линк 'търсене' в горната част на екрана, който ако се използва от някои ще си спестят много време и бъзик!

Публикацията е редактирана (04-02-09 13:30)

Дата:   04-02-09 13:31

радвам се, че ще се запознаем в събота, никсъне :) не знаех, че си засичал същата картинка. но не съм сигурен, че разделянето на темите в подфоруми ще реши проблема. мислил съм си защо се получава така.

от една страна - по-лесно е да се копи-пейстне някаква новина от нета и да се потъне в сравнение на цифри, отколкото сам да споделиш нещо. тогава трябва да го пишеш, а преди това - да си го мислил, а още преди това - да си го снимал.

а всеки от нас по дефиниция е и мързелив, и зает с основната си работа. така че техническите дискусии (не че не са полезни) преобладават.

но от друга гледна точка - един фотограф/фотолюбител се представя не с техниката, която притежава, а със снимките, които е направил. същото важи и за една фотообщност.

имаше такива теми както "ФФ пропада. снимките са шит", които бяха успешно репликирани от админите със сравняването какво е било преди 3 години например, и сега.

и наистина. правят се все по-добри работи. доста хора кОпат и се развиват. но дали няма да е по-бързо, по-нахъсено това развитие, ако се акцентира и върху фотографията като дейност, като мислене, като умения и знания? а не толкова върху техническата страна на въпроса.

мисля си ги тези неща от съвсем егоистична гледна точка, защото искам този форум да ми е по-интересен, да ме провокира като щракач, а не само като купувач.

Автор: n1x0n   
Дата:   04-02-09 13:51

и така е... и не е така.

За да стимулираш хората да пишат "трудни" теми - трябва да им създадеш условия - не да ги изсипеш в общия кюп и да им кажеш "щом искате да сте различни - оправяйте се!".

Ако форумите бяха разделени - можеше да се създаде среда, в която да се поощряват подобни теми, а не да се губят между тъпотиите...

Тази система работи на доста места абсолютно успешно, но явно тук не си пасва с концепцията за масовост.

Автор: nikola_bathory   
Дата:   04-02-09 14:42

Важното е флууд да има, приказка да става! [smilie24]

Автор: martinrousev   
Дата:   04-02-09 14:45

Странно, и аз вчера си мислих за същото. Подкрепям thefly_

Дата:   04-02-09 16:14

за стимулирането и насочването накъм подобен род теми и публикации не мога да говоря от първа ръка. не съм човека, който има какво ценно да каже за фотографията.

но ме пере през очите: ако човек съди от иконките на темите, това е форум на кафеджии предимно :))

за масовостта... не съм сигурен. системата А/Б попресява добре снимките. ако има подобна система и за писаниците, то и Б-тата ще са повече.

това са си само приказки, естествено. аз си мрънкам само защото започва да става скучно. от нула до ниво що-годе щракач тук можеш лесно да израстеш. ами после? изпреварвам критиките - да, знам как се ползва гугъл. не е това единствения начин.

Дата:   04-02-09 16:17

ами според мен имаш излишно време, не ти се снима и експериментира и очакваш някой друг да те подтикне към действия било с добри или лоши думи..

Публикацията е редактирана (04-02-09 16:17)

Дата:   04-02-09 16:27

d256h, уви, нямам свободно време. точно заради това не пърширам често по мрежата за информация по въпроси, които не засягат пряката ми работа. и точно заради това би било добре за мен (както и за други потребители навярно) да се постигне баланс в тематиката на публикациите тук.

подтик не искам. знам, че никой и нищо не може да ти замени една единствена крачка, която си направил сам и със собствени усилия.

също така знам обаче, че личния опит в нито една област от живота не е отменил образователните институции. нека камък хвърли по мен този, който се е научил сам на азбуката, математиката, който никога не е ползвал знания, предадени му от друг.

сещаш се за какво говоря :)

Дата:   04-02-09 16:49

Форума е сборище на сродни по интерес люде, а не образователна институция, виж в ПРАВИЛА какво пише.. не очаквай неща дето другите не знаят, че трябва да ти предоставят по подразбиране (твое)..
..баси изречението извъртях..[smilie5]

Дата:   04-02-09 17:20

:)) наистина го извъртя :))

начи, споменах "образователните институции" в следния контекст: навремето пеех в "Бодра смяна", който беше към двореца на пионерите. та... на членските ни книжки пишеше: "Предай наученото на другарчето". точно в този и в никой друг контекст.

за Правилата, няма да повярваш, ама съм ги чел от първата до последната буква барем 2 пъти :) веднъж - преди да се регистрирам тук, и после пак - по конкретен повод. та да цитирам член 1:

"Фото Форум е сайт за авторска фотография и форум за коментари. На него можете да публикувате единствено снимки, на които сте автор.

Фото Форум е сайт за фотография..."

малко го вадя от контекста - признавам си този грях :)

за фотографията - нЕмам забележки. издънки при публикуването на крадени снимки се ликвидират бързо и точно.

остава форумът за коментари :))

съдейки по темите на пръв крив поглед мога да кажа само, че за качествената фотография са най-важни: 80% - техниката, 20% всичко останало.

и ако е вярно това - баси некадърниците са тези, дето са вадили от неква демоде лентова Лайка, ФЕД, Зенит и Смяна-8М снимки, за които цял свят им вика "евалла". ама то и света - какво ли разбира :)

разбери ме. не съм против техниката и много може да се каже и научи за това, но другото определено остава подценено. и тъпите снимки (включително и повечето от моите) са тъпи не щото съм снимал с кофти техника или не знам кое копче да натискам :)

има и още нещо. замислял ли си се колко кинти се хвърлят за създаване на все по-добра техника (това е добре) и колко се хвърлят и за рекламата им? също при колите - ако нямаш най-новия модел, значи сещай се, че си пълен загубеняк. ако нямаш новата пералня - самоубий се. ако нямаш най-новата ютия - нямаш право на усмивка.

ситуацията във форума си е едно към едно резултат от това "влагане" на пари в реклама, която промива мозъците. и ако рекламата действа особено добре там, дето човек няма акъла или желанието да помисли с него, къде отиват претенциите ни, че сме хора със собствено мислене и уникални ценности?

Автор: Belloslava   
Дата:   04-02-09 17:43

Подкрепям thefly_ [smilie24] [beer]

Дата:   04-02-09 18:31

thefly_, аз продължавам да не разбирам, какво искаш..
Не можеш да накараш всички да правят това, което ти смяташ за правилно държане във форума. Аз примерно, съм намерил подходящите хора, с които да снимам, обсъждам снимки, разменям техника или купувам/продавам. Всички те са от Фото-Форум. Тук хората са влезнали по различни поводи, дори някои нищичко не вдяват от фотографската област, но са тук, и тях ли трябва да слушаме, ми то е ужасно, започват да отклоняват темите, да ръсят мозък за Фройд и разни подобни..
Тука е така, като на улицата, има всякакви хора. Въпреки, че всички са с интерес към фотографията, те са различни, с различни способности или финансови възможности. Вярно е, че ако на човек му иде из от вътре да снима, може и с бокс камера да направи прекрасни кадри, но на някои, това не им е достатъчно. Сигурен съм, че ако ти попадне една камера Д3 на Никон [ezik] , и видиш възможностите, които дава спрямо други по-слаби камери веднага, ще ти се родят нови планове за снимане. Добрата техника може да стимулира много проекти. Аз не знам, от колко време снимаш и каква е самооценката ти за фотограф, но аз снимам отдавна и като имам пари ще си взема силна камера с добри обективи.
Аз съм си намерил средата от колеги във форума, пожелавам на всеки да си намери своята среда, но не бива да тормозим другите докато правим това...
Щото ми прили1а на положението, дето кака на 32-35 години без мъж, обвинява всички, че те са и виновни, че не може да си намери партньор... Трябват усилия и от нейна страна!

Публикацията е редактирана (04-02-09 18:40)

Дата:   04-02-09 18:55

d256h, правилно държание в Този форум е всяко едно държание, за което не са те баннали админите на Този форум :)

Лично аз се определям като фотолюбител средна ръка без амбиции за префесионално развитие като фотограф. Прав си за добрата техника, че ти дава повече възможности и затова съм се опитал да се снабдя с такава. Д3 ми е попадал, шъ знайш и не бих си го купил. А ми попадна, защото беше на богат съученик, който имаше Д3 с навинтен на него 12-24. Та го взех за малко да го пробвам. Великолепна машинка, но тя е за хора, които правят по 500 кадъра на ден минимум, не за мен. Пътем казано - съученика, на който беше Д3 не можеше да си сложи батериите в светкавицата и се съмнявам дали използва някой друг режим освен "Р", освен по погрешка.

Мисля си, че развитието на фотографа не се определя от финансите му и от това дали има Д3, Д3х или следващия модел на Никон. Така че добрата камера и добрите обективи дават добри възможности на този, който има таланта, опита и времето да ги приложи. За другите подобна техника само му прави "обектива" по-дълъг.

Не те тормозя да пишеш в тази тема и съм ти благодарен, че не й даде да потъне досега :))

И се връщам към първото ти изречение. На мен БИ ми се искало да можех да прочета например тема за горна гледна точка - "за" и "против", добре подкрепена с примери, които са барем на 20-30 Б-точки :) Това е само бегъл пример.

Радвам се, че си намерил средата, която ти допада. Бих искал и аз, както и други сред нас, да можем да кажем същото :))

Автор: Kanonir   
Дата:   04-02-09 19:18

n1x0n написа:

> и така е... и не е така.
>
> За да стимулираш хората да пишат "трудни" теми - трябва да им създадеш условия - не да ги изсипеш в общия кюп и да им кажеш "щом искате да сте различни - оправяйте се!".
>
> Ако форумите бяха разделени - можеше да се създаде среда, в която да се поощряват подобни теми, а не да се губят между тъпотиите...
>
> Тази система работи на доста места абсолютно успешно, но явно тук не си пасва с концепцията за масовост.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

за мен проблема е че напоследък или въобще не се включвам или се поддавам на цялостната обстановка тука и често ми се случва да пиша нещо дето е в тон с простотиите и това въобще не е оправдание - просто констатация и всеки път ми става все по-неприятно и от двете....

.... преди да са ми скочили собствениците с аргумента че "обстановка зависи от всички нас" - да така е, но като се остави едно заведение полекичка да се превърне в чалготека не може да се очаква от посещаващите го да го променят - те или спират да го посещават или малко или много влизат в тона на обстановката там...

Що се отнася за маркиране насочеността на темите когато се пущат - ами няма и как да работи.... много се извинявам, но като си маркирам темата че е "техника" примерно и като си пусна един "предварителен преглед" (щото първия пост не се редактира) ФФ забравя че тая тема е маркирана като "техника" и нищо не може да се направи до постването на темата. Вярно може да се редактира впоследствие, но това означава, че за да и е лесно на администрацията на мен трябва да ми е трудно - и на фона на това дори имаше и приказки че ще се санкционират потребители неправилно маркирали темите си....

П.С. подобна тема на тая имаше и миналата година ноември декември и Бони беше казал (перефразирам) "ами прави сте, но нова година нов късмет" някой го беше попитал - "нова година, нов форум" и отговора беше положителен - вече е февруари месец, остава да разберем и за коя година е ставало дума.... разбира се може и просто:

"това как ще се развива форумът не е предмет на обсъждане във форума.
Във форума има регистрирани хиляди хора, които имат стотици мнения по въпроса.
Подобни теми водят единствено до излишни разправии.
Сайтът си има екип, който се грижи за това как и кога какво да се прави и какви да бъдат приоритетите на развитие."

Дата:   04-02-09 19:25

Ми тъй де, ние си говорим..значи сме живи, ОК това не е малко!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »