Автор: didesignbg
Дата: 03-02-09 13:03
Разтоварването или кой и как направи изложбата Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо в София
В Институт Сервантес – София се представя фотографска изложба, която напуска обичайните за жанра граници в търсене на това кой и какво стои зад подреждането на една експозиция. Авторите Борис Мисирков и Георги Богданов (пре)следваха любопитно героите, опаковали, натоварили, превозили и подредили Пикасо в София, по време на тяхната работа. Резултатът е новаторски в изпълнението си проект, вдъхновен от Герника на Пикасо, Нощна стража на Рембрандт и Плевенската епопея.
Със специалното участие на доц. Георги Лозанов.
http://sofia.cervantes.es/FichasCultura/Ficha54352_905_10.htm
Визуалистите Борис Мисирков и Георги Богданов за първи път в България ще представят пред публика един изцяло новаторски жанр – монументална фотоскулптура. Творбата на фотографския тандем, озаглавена "Разтоварването", е поредното съпътстващо събитие в календара на изложбата "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо". Тя представя скритата машина зад изложбата в Националната галерия за чуждестранно изкуство, в която главни роли имат куратори, организатори, пилоти, товарачи, застрахователи, гипсаджии, реставратори, шофьори, разпоредители, охранители.
Капитал Light
Изложбата е със свободен вход и ще продължи до 28 02
|
|