Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разтоварването - Борис Мисирков и Георги Богданов
Автор: didesignbg   
Дата:   03-02-09 13:03

Разтоварването или кой и как направи изложбата Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо в София

В Институт Сервантес – София се представя фотографска изложба, която напуска обичайните за жанра граници в търсене на това кой и какво стои зад подреждането на една експозиция. Авторите Борис Мисирков и Георги Богданов (пре)следваха любопитно героите, опаковали, натоварили, превозили и подредили Пикасо в София, по време на тяхната работа. Резултатът е новаторски в изпълнението си проект, вдъхновен от Герника на Пикасо, Нощна стража на Рембрандт и Плевенската епопея.
Със специалното участие на доц. Георги Лозанов.

http://sofia.cervantes.es/FichasCultura/Ficha54352_905_10.htm

Визуалистите Борис Мисирков и Георги Богданов за първи път в България ще представят пред публика един изцяло новаторски жанр – монументална фотоскулптура. Творбата на фотографския тандем, озаглавена "Разтоварването", е поредното съпътстващо събитие в календара на изложбата "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо". Тя представя скритата машина зад изложбата в Националната галерия за чуждестранно изкуство, в която главни роли имат куратори, организатори, пилоти, товарачи, застрахователи, гипсаджии, реставратори, шофьори, разпоредители, охранители.
Капитал Light

Изложбата е със свободен вход и ще продължи до 28 02

Отговори на това съобщение
 Re: Разтоварването - Борис Мисирков и Георги Богданов
Автор: мара   
Дата:   03-02-09 13:14

а картинки?

Автор: Kolov   
Дата:   03-02-09 14:31

[smilie24] [smilie24]

Автор: dessisslawa   
Дата:   04-02-09 15:19

Много харесвам Богданов и Мисирков, но за тази изложба мога да цитирам филмовата рубрика във вестниците: "може да се гледа, може и да не се гледа".

Автор: Lalinda   
Дата:   04-02-09 16:06

О, преди две-три години имаше реализирана подобна идея около възстановяването на Petit Palais в Париж.

Дали пък нашите момци (и аз много ги харесвам [smilie24]) не са заели идеята си оттам?
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Всъщност, бихте могли да пропуснете, в този ред от мисли, дори самата изложба, посветена на Пикасо...
Особено ако сте посетили някои от големите музеи, които представят дори творчеството му.

И да се ограничите до средния коридор с фотографиите, които са любопитни...

Дата:   04-02-09 17:00

Така е. И въобще всички изложби, организирани от Институт Сервантес, които съм посетила досега, са били леко разочароващи.
Очаквах по-сериозно отношение на испанците към българския зрител.
Френският център, според мен, има най-добър подбор и организация на изложбите. Макар, че в последно време нещо залиня. Но в минали години са правили страхотни изложби на български и чуждестранни автори.

Дата:   04-02-09 17:10

Пропуснах да похваля и Чешкия център.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »