Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кое да избера за НАДЧИНАЕЩ - Panasonic fz 28(нов) или fz50 (втора употреба) ?
Автор: bccb   
Дата:   02-02-09 22:18

Здравейте, ще се радвам ако някой може да ми помогне. Никъде не открих сравнение между точно тези модели. Дали може да ми дадете някакви идеи като плюсове и минуси на двата модела. Колебая се между нов FZ 28 и втора употреба FZ 50. Благодаря, ще се радвам ако някой ме посъветва.

Отговори на това съобщение
 Re: ПОМОЩ за избор за НАДЧИНАЕЩ - Panasonic fz 28(нов) или fz50 (втора употреба) ?
Дата:   02-02-09 22:26

Тези модели ми ги препоръчаха, но ако имате други предложения или пояснения ще се радвам да ми помогнете. Благодаря.

Re: Кое да избера за НАДЧИНАЕЩ - Panasonic fz 28(нов) или fz50 (втора употреба) ?
Автор: E.Stanev   
Дата:   02-02-09 22:46

Fz 28 е по удачен по редица причини според мен, има ревюта по нета, колеги във форума го имат ще получиш различни мнения от всеки, все положителни за класа си.

http://ttbb.biz/DMC-FZ28/fz28.jpg

Re: Кое да избера за НАДЧИНАЕЩ - Panasonic fz 28(нов) или fz50 (втора употреба) ?
Дата:   02-02-09 22:51

Разгледах из нета, но не можах да определя кой е по-добър. Това, което разбрах е, че fz50 има пръстени за оптично приближение и фокус. Не знам това до колко е важно. А приближението е fz28- 18 fz50- 12. А като матрица и обектив не разбрах.

Автор: sashu   
Дата:   02-02-09 22:55

Това с пръстените е много важно за успешното кадриране. Аз съм за ФЗ 50 [smilie24]

Дата:   02-02-09 22:56

FZ28 review

Тест на Бони на FZ 50

Автор: cicomanco   
Дата:   02-02-09 23:02

Ако вземеш панировката , след 2-3 месеца ще се чудиш какво да го правиш....ще се панираш демек!С паната има смисъл да се снима само в РОУ![smilie23]

Автор: svesmile   
Дата:   02-02-09 23:07

Аз имам друго предложение. [smile]
Ако ще си взимаш Панасоник, само защото си начинаещ, няма нужда.
Доста бързо ще ти "отеснее".
Мятай се направо на ДСРЛ - каквато марка те влече и каквато можеш да си позволиш.

Навремето стоях пред същата дилема - бях се залетяла към FZ50 - с идеята да се понауча, да посвикна и т.н...Абсолютно начинаещ. Набързо приятели ме пре-ориентираха, и си купих ДСРЛ втора ръка.

Нито за миг не съжалявам и се радвам, че взех това решение.
Успех с начинанието, каквото и да решиш. [smile] [smilie24]

Дата:   02-02-09 23:08

ЕЕЕеее ти пък, сега за начинаещ става на въпрос, не за напреднал любител [smilie5]

Автор: CHUKOV   
Дата:   02-02-09 23:23

Защо не си купиш едно FUJI
Оная вечер не можах да заспя докъсно
Голям шум голямо нещо
Отварям вратата на терасата и какво да видя:
Комшията снима с един Панасоник и матрицата му шумиииииииииииииии като радио Христо Ботев на дълги вълни [smilie5]

Дата:   02-02-09 23:27

Трябва ми за предпечат, за каталози и брошури. Не е задължително модела да е панасоник.

Публикацията е редактирана (02-02-09 23:35)

Дата:   02-02-09 23:32

ниския клас са за любители!1000Д,Е420,К-м,Д-40/60,Алфа 200.....все са за любители и все са по-добри от пането!

Дата:   02-02-09 23:38

Трябва ми за предпечат а от моделите откровено не разбирам така че ще се радвам ако ме насочите към нещо определено. :)

Автор: CHUKOV   
Дата:   02-02-09 23:39

Не се шегувам
виж моделите на Фуджи
За такива пари няма такова качество

Дата:   02-02-09 23:43

Фуджи - то е с по-ниско ниво на шум и с никакъв детайл!Тествах 6500 с/у Оли SP-510 .....от статив- както си трябва на всички дължини и какво се оказа?Плътният цвят на фуджито изглеждаше по-приятен докато не вдигнахме на 100%.Тогава се видя , че на билборд , който беше в кадър , при оли се виждат линиите от принтера , а при Фуджи си беше яко замазано!

Публикацията е редактирана (02-02-09 23:44)

Дата:   02-02-09 23:52

Всички сте много мили. Благодаря за помощта. Все още не съм сигурна за модела но ме наведохте на интересни варианти. Отново благодаря и лека вечер на всички.

Автор: emoxide   
Дата:   03-02-09 01:11

Сигурна ли си че много държиш на оптичното приближение, защото ако не ти е "жизненоважно" помисли си за LUMIX DMC-LX3
Ако можеш да дадеш малко повече вземай едно FUJIFILM FinePix S100fs, но при второто остра нужда ще имаш да снимаш само в *.RAF (Fuji-RAW) за да му изчистваш хроматичните аберации. Този вторият мисля, е по-удачен от някои нисък клас D-SLR
Каквото и да ти хрумне, похвали се после [smilie3]

Автор: nikton1954   
Дата:   03-02-09 19:19

Panasonic FZ 50 без никакво съмнение.Като минеш на сменяема оптика тогава ще разбереш, че за да получиш качествата на Паналайката и да ги задминеш ще ти трябват няколко хиляди лева.Бил бил шумен бил, и кво от това изобщо не е толкова шумен колкото го набеждават.Те щото другите не са шумни и имат обективи на бленда 2.8 по цялата дължина.Айде моля!Пълно е със сноби, минал съм по целия този път, та знам за какво става реч.Ако ще правиш пари с това тогава е друго, но и парите са съвсем други.Вервай ми ама не както глупаците дето верваха / вярваха / на оня Алчен Боклук дето връх Мусала е негов.Panasonic FZ 50 е един отличен избор за аматьор и то не само като начало.

[smilie21]

Дата:   03-02-09 19:55

благодаря за съвета. а има ли съществена разлика между оптиката на fz28 и fz50

Дата:   03-02-09 19:59

Има.На ФЗ 28 , оптиката му е като на олимпус!На ФЗ 50 е по- добра.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »