Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 sigma vs. sigma
Автор: vertikalniq   
Дата:   02-02-09 14:45

става въпрос за 70-300 Apo dg macro и 70-300 APo supermacro (стария модел) чудя се защото ми предлагат и двата горе долу за едни и сащи пари. Апарата ми е 350 дъ някои има ли идея, [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: sigma vs. sigma
Автор: taricate   
Дата:   02-02-09 14:53

Лично мое мнение:
стария модел е 1 идея по-добър.Пробвал съм ги в никонски вариант, но не мисля, че това е решаващо.Но като цяло и двата "вида" са средна хубост [smile]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   02-02-09 16:35

Е, средна хубост може би е силно казано [smile] Но пък от друга страна не трябва да забравяме, че цената им не е в средния клас дори а по-надолу.
Зависи какво се разбира под средна хубост.
Аз имам 70-300 dg macro и го използвам на 300Д и 40Д. Общо взето съм много доволен, но въпросът е да имаш адекватни очаквания - все пак говорим за обективи на цена грубо погледнато колкото канонския 50/1,8 [smile] Пък за разлика от него все пак са с метални байонети [smile]
Та за евтини обективи са си ОК и двата според мен [smilie24] Няма да се разочароваш - съвсем използваеми и общо взето сравнително остри, по мои наблюдения както на 6, така и на 10 МП матрица, дори и на най-отворените си бленди (но зависи от критерия все пак), до 200 мм доста по-добре отколкото между 200 и 300. Но разбира се, ако очакванията ти са сравними с телеобектив за 700-800-1000 лв, тогава вече както 70-300 Apo dg macro, така и 70-300 APo supermacro ще те разочароват. Както казва един корифей - всеки обектив може да бъде перфектен, стига да му знаеш ограниченията и да не ги надхвърляш [smile]
С други думи - да обобщя - прекрасни, приятни, хубави обективи от ниския клас (прекрасни, приятни и хубави като за ниския! клас [smile] )

Автор: vertikalniq   
Дата:   02-02-09 17:56

благодаря [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »