Автор: HSGeorgiev
Дата: 02-02-09 16:35
Е, средна хубост може би е силно казано Но пък от друга страна не трябва да забравяме, че цената им не е в средния клас дори а по-надолу.
Зависи какво се разбира под средна хубост.
Аз имам 70-300 dg macro и го използвам на 300Д и 40Д. Общо взето съм много доволен, но въпросът е да имаш адекватни очаквания - все пак говорим за обективи на цена грубо погледнато колкото канонския 50/1,8 Пък за разлика от него все пак са с метални байонети
Та за евтини обективи са си ОК и двата според мен Няма да се разочароваш - съвсем използваеми и общо взето сравнително остри, по мои наблюдения както на 6, така и на 10 МП матрица, дори и на най-отворените си бленди (но зависи от критерия все пак), до 200 мм доста по-добре отколкото между 200 и 300. Но разбира се, ако очакванията ти са сравними с телеобектив за 700-800-1000 лв, тогава вече както 70-300 Apo dg macro, така и 70-300 APo supermacro ще те разочароват. Както казва един корифей - всеки обектив може да бъде перфектен, стига да му знаеш ограниченията и да не ги надхвърляш
С други думи - да обобщя - прекрасни, приятни, хубави обективи от ниския клас (прекрасни, приятни и хубави като за ниския! клас )
|
|