Автор: PeterPAN
Дата: 06-01-09 17:15
На 10.09.2008г. от сони център България си закупих цифров фотоапарат Сони ДСЛР-А300, който не фокусираше коректно, поради липса на време го занесох за ремонт в Оторизиран 'сервиз' на сони - дарлингтон сервиз , откъдето ми казаха, че ще го отремонтират в рамките на 3 работни дни .
В сервиза апарата постъпи за ремонт на 28.11.2008г. като на бележката пише че трябва да го отремонтират до 16.12.2008г. което ме устройваше. Мина законоустановения срок от 30 дена в който трябва апарата да ми и бъде отремонтиран и реших да си потърся правата, понеже от предишен опит с ЛАС Сервиз стария ми апарат стоя повече 2м. за ремонт но беше в края на гарнцията и проявих достатъчно търпение да ги изчакам, но за чисто нов апарат мисля че чакането е недопустимо!
Та oтидох при търговеца (Сони Център в ЦУМ) и там почнаха да ме мотаят, че нищо независело от тях и т.н..
Обадих се на информационната линия на сони на България, откъдето казаха че ще вземат отношение. За мое огромно учудване ми се обадиха достатъчно бързо зада ме уведомят, че апарата бил ИЗВЪНГАРАНЦИОНЕН (купен е на 10.9.2008г. в сервиза е постъпил на 28.11.2008г.).
Обясниха ми че поръчката за тях била извънгаранционна и затова са забавили изпълнението, ядосах се но реших че каката от телефона нещо се е объркала понеже се смееше най нагло, както и дае.
На следващия ден се обадих пак на търговеца от който съм купил фотоапарата и той ми обясни че за тях въпросът е приключил и че 30 дневния срока в който трябва да ми отремонтират апарата тече от вчера 05.01.2009г.
ЗАБАВЯНЕТО БИЛО ЗАЩОТО АПАРАТА Е ИЗВЪНГАРАЦИОНЕН, тази теза беше застъпена от ДЕЗ-информационният център на сони-България, както и от търговеца, така че грешка не може да има. Сами виждате как се отнасят към клиентите си още повече ако са извън гаранционни!
Та направете си изводи сами има ли смисъл от сони-България, има ли смисъл от европейската гаранция и т.н.
Защо трябва да си купите апарат от БГ например ДСЛР-А700 който в УК стува 555 паунда което е около 1100лв, а тук се продава за 1700лв
За цените на обективите изобщо няма да коментирам!
Това е направете си извода сами. как се отнасят към клиента и как го делят на Гаранционен и Извънгаранционен!
Няма да споменавам за причинените ми неудобства и т.н..
Също така до колко компетентен е сервиза може да прецените сами.
'сервизния спец' ми обясни че на серията алфа фотоапарати фокуса не може да се калибрира и трябва тялото и обектива да се изпрати за ремонт в заводите на сони. След четене по форуми и теми си купих един фотоапарат сони А100, на който сам калибрирах фокуса, друг колега пусна обстойно обяснение как става това. Не отнема почти никакво време, и не трябва никак скъпо оборудване!
http://www.photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=951912&t=951912&phorum_uriauth=[\url]
Публикацията е редактирана (06-01-09 18:05)
|
|