Автор: tocheto
Дата: 14-12-08 14:24
Като човек, който още не е държал в ръцете си собствен dSLR, идвам за съвет при специалистите
Към края на месеца очаквам да долети през океана едноокото ми съкровище - Сони α700, с китов 18-200.
Като начало се надявам, че ще задоволи пейзажните ми нужди, по-нанатък ще го усъвършенствам в тази насока.
Влече ме още макрото - затова съм решила да си взема добър макро обектив. Тъй като нямам много усет за портретна фотография, 50 мм вариант отпадна, чудя се между два твърди на Сигма - Sigma 105mm F/2.8 EX DG AF или Sigma 70mm f/2.8 EX DG Macro AF.
Типично по женски окото ми бяга към по-дългия (добре, че не е и червен), но бих искала да ми кажете вашето мнение.
В ревюто на popphoto.com 70-тицата е описана доста възторжено, по-нова е, дали тези 35 мм допълнително на другия обектив реално имат голямо значение Иначе разликата в цената не е голяма - около 50 лева.
Мерси предварително за отговорите.
ПП Едвам си удържам краченцата да не хукнат към някой магазин, добре че е гласът на разума, излизащ през устата на мъжа ми - та ще изчакам да пипна тялото в ръцете си, да не стане като циганина с копчето и балтона
|
|