Автор: pepi34
Дата: 17-12-08 23:42
Я като е почнало и аз да се изкажа по горещата тема
На всякъде по света хората които плащат за някакво фотозаснемане независимо какво било то, дали сватбено или не, плащат за СТИЛА на снимане на конкретния фотограф.Тъи като това е арт направление двама добри и еднакви фотографи няма.Но тука в БГ(от личен опит ще го кажа)90% от клиентите се интересуват предимно от цената.Всеки от колегите украсил темата по - горе неколкократно е изпитвал това по следния начин:
Звъни телефона , има запитване за датата, следва желание от колегата да се представи с материалите си, след това последва въпрос за цената, след това има благодаря дадоха ми на едно място по -ниска цена, и после търси желание за работа и професионализъм.Хора социализма се крепеше на идеали и се провали.Капитализма се крепи на основната си движеща сила - КАПИТАЛЪТ , тоест парите, на никои не му се работи без пари, ако го лъжат че му плащат и тои ги лъже че работи, нима с вас не е така?А в БГ ни плащане ни желание за плащане нито нищо.Точно затова колегите наскачаха.Според мен ако допуснеме че човекът търсещ сватбен фотограф просто не се е съобразил и не е очаквал такава реакция трябва да си поправи текста в обявата за да не прилича наистина на конкурс или интепвю за работа и да си напише изискванията - какво търси цена ли, качество ли , стил ли, или пък например бюджета ми е ........ лева какво бихте предложили до тези пари, иначе не че имам нещо против авторът, но така няма да е такава остра реакцията.Надявам се с този пост и двете страни в спора да са наясно от къде точно доиде заяждането.
И една малка забележка - ако знам конкретните изисквания на търсещия и аз може да се замисля да се кандидатирам, но при тези условия и на мен ми е смешно да се самопредлагам.Това не е състезание, а и аз не съм спортист , а ако е такова спорта се развива с анцуг и маратонки, не с фотоапарат и камера в ръка.
Публикацията е редактирана (17-12-08 23:48)
|
|