Автор: tonyf
Дата: 29-11-08 18:32
Levi, ето моя кратък опит, ако ти е от полза : аз например си мислех да сменя Минолта Z1 с нещо като нея, но по-ново, с повече екстри и качество, около 500 лв, примерно Sony H50 (понеже Сони купи Минолта). Мислех си да питам по форумите, но все по-често попадах на реплики към други, питали преди мен, да си зададат следните въпроси:
"Какво очакваш от апарата?",
"Какво искаш да снимаш?"
"За какво ти трябва апарата?"
"Ценова граница"...
...и все в тоя дух.
/между другото, ако поставиш конкретен въпрос - очаквам от апарата да има такива и такива възможности, ще снимам еди-какво си предимно, е много вероятно да получиш професионални мнения или мнения на хора, ползвали повече марки и модели - защото засега не си поставил по-ясни критерии за помощ освен цената /
Значи като си зададох горните 4 въпроса и като си отговорих, изборът ми стана много лесен и много бързо се попросветих и ориентирах какво искам и коя техника го предлага. И най-важното - прецених, че искам да се науча да снимам с ДСЛР, а не с турбосапунер и за целта за мен е най-добре да събера пари и да си взема ДСЛР и то нов. Турбосапунерите при мен отпаднаха окончателно, въпреки, че финансово са най-изгодни. Все пак ски се учиш да караш върху ски, а не върху шейна, а пък като се научиш, удоволствието е несравнимо
Дано с нещо да съм бил полезен - това го изписах, понеже и аз за известно време я минах тази драма - какво да бъде, защо, за колко пари... :)))
|
|