Автор: d_ave
Дата: 26-11-08 12:07
Аз за това казах, че въпроса е подвеждащ, за да видя как ще отговорите и вие това, което и аз щях да отговоря до вчера:)
Хайде да хвърля малко светлина по въпроса или прах в очите, вие си решете:)
снощи се заиграх да реставрирам един изтърбушен Зонар 135/3.5 и след като от две развалини събрах един напълно работещ обектив реших все пак и да го пробвам. закачих го на тялото (350Д) и въобще не обръщайки внимание, че е на Р, снимах. гледам какво се е получило, ха, тя снимката идеална, а не съм пипал скоростта. в следващия момент се усетих, че съм на Р, ама все пак реших да си поиграя и бях адски изненадан като видях, че апарата мери и наглася скоростта адски точно както на отворена до край, така и на затворена бленда! бая играчка стана, но всички снимки бяха идеално експонирани. снимах на ИСО 1600 в стая, осветена от две енергоспестяващи крушки, без светкавица естествено, като за малката бленда ползвах статив. довечера ще пробвам с още няколко М42 обектива и ще сложа снимки. адски се очудих, защото и аз знам, че не става тоя номер, но изненадващо стана! при мен глухарчето показва перманентно бленда 2.0, но на Р излиза, че това няма значение и скоростта се задава само според количеството светлина, което влиза през обектива!
|
|