Автор: danbi
Дата: 22-11-08 22:43
Имало едно време един директор на голямо предприятие.
Събирал се той често с колегите си, също директори на големи предприятия.
Веднъж, търговец на компютри го убедил, че ако си купи компютър IBM, всичко в предприятието му ще стане тип-топ.
Разбира се, директора на голямото предприятие си купил компютър IBM.
След известно време, решил да се похвали на колегите си, директори.
Те разбира се, не останали по-назад и също си накупили компютри IBM.
Един ден, един от директорите решил да отиде на гости на нашия директор, в предприятието. Да пият по едно... Отишъл, но докато го развеждали, видял в един коридор някакви огромни сандъци, завити с брезент.
Почерпили се, а той взел да разказва на нашия директор за перипетиите си с компютрите IBM.
"да знаеш колега, хубаво купихме и ние IBM компютър, ама явно нещо не ни бива. Шефа на информационния отдел веднага ме наруга и каза, че тия боклуци не ги ще. И се наложи да купим друг компютър. Не знам къде сбъркахме и дали тоя човек не ме заблуди, но не сме имали проблеми. Все пак, явно не сме заслужили да ползваме IBM в нашето предприятие"
Нашия директор е ухили (нали се бил почерпил) и казал -- "е, не сте само вие -- и при нас не тръгнаха нещата с IBM компютъра. Нали видя ония сандъци, и моя шеф на информационния отдел направо се побърка -- мъчи се, мъчи, но накрая за да не закъса предприятието сменихме компютъра"
...
".. чудиш се, защо не съм ви казал, че IBM не става? Ами.. няма само аз да се мина! Може да си пием заедно питието, ама все пак сме конкуренти!"
|
|