Автор: mondragon
Дата: 17-11-08 10:05
Така, да зема да се изкажа и аз по темата. Моето скромно мнение е следното
Д40х и Д60 могат да се наредят и преди и след Д50, защо? Ами първо безумието(за мен е, но за Никон е добре премислен трик)да махнеш мотора от тялото+другите особености (малко тяло, малко АФ точки и т.н.) веднага определя тези тела, като тела за непрофесионалисти и любители, по този параграф може (не казвам, че е така, но може) да се наредят след Д50, а и имайки предвид, че 40 е по-малко от 50.... НО, тук идва съществената особеност, нововъведенията в Д40 и Д60(нов автофокусен сензор, усъвършенстван сензор за мерене и т.н.) сами по себе си отвяват Д50 и Д70.
Съществената разлика между Д50 и Д70 е, че Д70 има малко "профи тъч" (професионално докосване) с повече копчета и вид, близък до Д100, а също и Компакт флаш карта за памет каквато ползват профи сериите. Аз лично не съм доволен от Д70, защото е възшумен дори на малките асове и малко "кален" в цветово отношение. Д50 също има много кусури, но аз не мога да се оплача. Спасявал ме е в много критични ситуации, а в комплект с качествена оптика е неотразим!!!А и забравих да кажа, че е на 110 000 кадъра.
При големите числа е ясно:
Д100, Д200, Д300, Д700 (а както четох догодина Д400 с 14-16 Мпикс и Д800 с ФФ 20+ мегапикс)и Д90!!!Последният е малко странен модел, защото би трябвало целта му да е преход от любителските към полу- и професионалните тела. Вместо това обаче, той си е любителско тяло, че даже има и видео...Лично за мен, Никон се опитват да вложат всичко разработено в последните 2 години, на МАХ като правят различни комбинации и схеми...
Това е в кратце от мен, казвал съм го и в други теми, Никон си знаят работата и това, което ни се струва безсмислено, всъщност е добре премерено и измислено!(иии чак и рима вкарах тука )
Поздрави и успешен ден
П.С. Забравих да кажа, че според мен Д3 всъщност е Д3000, но с толкова нули отзад, няма да звучи Профи
|
|