Автор: geofotostar
Дата: 30-10-08 16:22
J0R0 съгласен съм с мнението ви, макар че не във всичките му 100 проц. Прекрасно е, че сте се преборили с туристическата фирма! Великолепно е, че има хора които не са на принципа"ако ти ударят плесница по едната буза обърни и другата". Това е пътя да поставим крадливите надменни собственици на чужд труд да разберат, че тоя труд е само наш и че за него трябва да се плаща реалната цена. И все пак ако нашият законодател е решил категорично проблема със Закона за защита на авторските права в България, на нито една туристическа фирма не би и минало през ума да откраде и помести фотографията на J0R0 защото за това ще последват съответните санкции. И не трябва да е длъжен J0R0 да тръгне да съди тази фирма, а тоя който е мислил над закона трябва да довърши до край започнатото, т.е. вие трябва да получите за доказано ваша работа съответната сума плюс възнаграждение за моралното унижение което ви е причинено. Цялата тази система за преследване може да се издържа от глоби и други материални санкции от крадците на нашият интелектуален труд.
При условие, че аз бих бил в България сега, също щях да предприема съответните съдебни действия, но не съм...
Реално погледнато на този етап аз не мога да зарежа всичко тук и през глава да се втурна да се боря с INTERNATIONAL CRUISE SERVICES. Друг е въпросът, ако в България съществуваше агенция като тази на която аз съм член тука и която да защитава правата на такива като нас и в България. Агенцията на която аз съм член се занимава точно с "черната работа", както я наричате вие. И ви уверявам, че не плащам никакъв членски внос там. Естествено, че те са мотивирани да ме защитават,в това число и материално.След спечелване на дело те вземат определен процент, но те са тези които следят и те защитават мойте интереси тук. В случай че аз не подозирам че някой си там се е вмъкнал в сайт в който има мой материал и си го е отпечатал някъде и с моя труд се облагодеталства, а за мен му е все тая, а моя агент го открива и ми казва имаш да вземаш такава и такава сума, аз даже няма и да се интересувам каква е неговата материална заинтересованост в случая.
Всъщност агенцията,която е защитник на моите интереси се казва "LATGA" и в края на годината се отчита пред всички с един бюлетин за извършеното.
Та думата ми е за това, че нито аз нито вие сме длъжни да хабим време,средства,нерви и здраве за да доказваме, че не сме камили!...
От все сърце ви пожелавам здраве и още по- големи творчески успехи!!!
|
|