Автор: miau
Дата: 02-11-08 00:30
Гледах им характеристиките, но също така гледах и снимки, правени с тях. В началото много си бях харесал Canon PowerShot A590 IS, но след като видях едни и същи обекти снимани с А590 и с Pentax A30, пентакс-а ми се видя като апарата, правещ по-хубавите снимки - като предаване на цввтове, детайли, по-малко изкривяване тип "бъчва"(не знам как точно е термина), Pentax-a има по-голяма матрица 1.8" срещу 2.5" на Канон-а. Гледам Сони, Панасоник и Самсунг, но това, че правят успешна електроника не ги прави добри в производството на фотоапарати. Наясно съм, че за тези пари няма да си намеря фотоапарат, правещ добри сними, но поне да попадна на най-малкото зло.
В една друга тема видях, че се препоръчва Nikon P60 пред Canon A590 IS, но от видяното из интернет, на този модел на Никон същу му е доста видно "бъчва" изкривяването. Въобще... чудене голямо ще падне. Да кажете нещо и за Fujifilm F20 или за Olumpus.
Благодаря за мненията на всички. Ще Ви помоля да не ми препоръчвате Никон, Канон, Фуджи или други марки просто защото сте им фенове.
|
|