Автор: steffo
Дата: 29-10-08 10:52
Здраве и живот, скоро ще пътувам до Индия. Трябва да избера камера, която да нося. Тука идва сложната работа. Имам 3 комплекта различни класове камери, но не искам да нося повече от един. Тези които имам са:
1. Никон Д50 + Тамрон 17-50 f2.8
2. Олимпус C8080WZ
3. Олимпус C5060WZ
Избора ми е затруднен от много известни и неизвестни на мен фактори. Може би ще помогнат хора, които са ходили там и имат преки впечатления от техните камери. Нещата на които държа, но незнам доколко биха били реално полезни на място са:
1. диапазон - 28-200мм приведено, според мен би бил достатъчен;
2. РОУ формат;
3. авто фокус - бърз, точен и добър при лоши светлинни условия;
4. ..........
Тук бих могъл да изредя още неща като - нисък шум, подвижен дисплей, бързи серийни кадри, тегло, размер, батерии и т.н. Но както казах неизвестните са твърде много и някой, който е бил там, ще е полезен с коментар кое действително е потребно и кое я ми потрябва - я не.
Иначе стои и варианта купуване на нещо ново. Обглеждам например Фуджифилм 6500фд, Канон Про1, Никон Д50(Д60) + 17-50 + 55-200ВР, 2 съпунерки с различен диапазон и т.н. ........
Ще ми се приказката да се завърти около това, кое като технически възможнести би било полезно да се има, а не толкова кой - колко е 'по-умен'.
|
|