Автор: Rumi_7
Дата: 27-10-08 22:59
lens,
едно уточнение - повечето контейнери за разделно събиране на хартия, пластмаса, метал и стъкло не са на общините; частни фирми и организации по оползотворяване и рециклиране ги поставят.
Аз преди няколко месеца написах един скромен e-mail до МОСВ с питане за опасни отпадъци (конкретно - хербицид Round-up) и така и не съм получила отговор досега.
Много ми е болно всеки път, когато си купувам нова техника или батерии - това винаги означава, че старата вече е непотребна и почва чудене какво да я правя... В общия случай просто си стои по мазета и кашони с надеждата, че след няколко години ще имаме достъпна и работеща система за управление на отпадъците... В момента например, има фирма, на която трябва да платиш, за да ти приеме монитора за рециклиране
Доста се позанимавах с темата за управление на отпадъците мин. година, изчетох закони, наредби, договори... и основното чувство след всичко това е отчаяние. Само си помислете какво се случва с тоновете машинно масло (например от автосервизите), със старата техника, строителните отпадъци... Единствено леко раздвижване се усеща при разделното събиране на опаковки, но то е само една малка част от проблема...
Ох отплеснах се, но просто ми е болно...
|
|