Автор: emilliano
Дата: 15-10-08 00:20
След не толкова дълго лутане и самозалъгване, че сапунерката ми ме задоволява и аз станах щастлив собственик на ДСЛР, па макар и не някой от прехвалените. Олимпус Е-410 с двойния кит. Първо искам да споделя, че впечатленията са ми изключително позитивни и с две ръце го препоръчвам на всеки, докато все още има такава добра оферта. Тук няма да обръщам внимание на добрите му страни (които са значително повече), защото не правя "ревю", а ще кажа мнението си за отрицателните, с които са свързани и въпросите ми.
Основният ми проблем, по моето субективно мнение, са ми цветовете и автоматичният баланс на бялото. Отзад напред - все още съм начинаещ и при баланса на бялото разчитам основно на автоматичния или готовите режими, които определено не се справят добре и не дават постоянни резултати. Надявам се скоро да мога във всяка ситуация да мога да определям цветната температура и да си правя настройките по Келвин, което за съжаление ще бави доста снимките. Ако някой има по-различни наблюдения или предложения, моля да ги сподели. А сега към основния ми въпрос - цветовете. При промяна само на основните режими - vivid, natural, muted има разлика, но при никой от тях не мога да получа цветове, отговарящи на реалните (или поне такива, които да се доближават много). Искам да попитам за мнението на тези, които да имали опит с апарата дали имат някакви основни настройки на цвета, контраста, яркостта и др., при които получават по-добри резултати. И изобщо за лични впечатления за това как се държи апарата в различни ситуации.
Благодаря.
|
|