Автор: doca
Дата: 10-10-08 07:51
Прибирам се в къщи около 18:30 и по навик поглеждам през прозореца, понеже това е единствената поносима гледка след отегчителното престояване в канцеларията.
Апартамента ми е разположен на сравнително висок етаж и от прозореца се вижда оживения булевард, хора, коли, Балкана и небето.
Поглеждам по- ногоре и виждам един прекрасен залез, по скоро граничещ със здрач. Беше нещо красиво, което трудно бих могъл да опиша, прозорците на апартаментите светят, на върха на единия блок в таванска стая светеше някаква луминисцентна лапма, имаше тъмни облаци, огряни от залязващото слънце и т.н
Бягам веднага в другата стая за статива, който наскоро купих, но докато го намеря и извадя от калъфа, понеже той е един малък около 140 см статив, с разтягащи се крака, докато го наглася да стъпва водоравно, да отворя прозореца на остъклената ми тераса и извадя апарата от непромокаемата чанта, която отгоре не това е с 2 ципа, от които единия заяде, докато го завинтя на статива и го настроя използвайки самоснимачката, щото да няма уж състресения при вдигане на огледалото и изключа стабилизацията и докато нацеля колко стопа да му сложа в плюс, залеза или здрача, както искате така го възприемайте, избяга и стана нощ.
В края на краищата успях да заснема нещо, но не е това което ме впечатли и хареса и се чудя сега какъв алгоритъм да възприема, че такива неща да не ми убягват повече. Някой да има някаква идея?
http://web.hit.bg/phomil/pr1.jpg
|
|