Автор: panos
Дата: 06-10-08 12:07
Много се чудех дали да пускам тази тема – хората на които искам да благодаря нямат интернет и едва ли ще им помогне с нещо. НО може би имаме нужда от малко оптимизъм на фона на толкова открадната техника и ‘фотографски’ караници?
С целия си акъл (по-точно липсата му) забравих фото-раницата в крайпътно заведение – ханчето след с. Варвара Пазарджишко. Не че имам кой знае каква техника, но 2500лв за мен са си пари. Та по пътя на връщане звъняхме на справки и кметства да издирим телефон (да не би някой клиент набързо да си припознае чантата). Хората бяха невероятно любезни – издирваха телефони, а даже от съседните минерални бани жената сама предложи да иде пеша до ханчето и така се свързахме. Раницата беше върната непокътната!!!! И възнаграждение не искаха! Останах без думи… вече толкова рядко срещам добрина!
Между другото, още като влизахме, ми направи впечатление - в двора вдигнали параклис, в механата наредили портрети на Кубрат, Ботев, Левски…, имаше книги и списания за историята ни, даже и стара карта с български войводи…
Ако имате минаване покрай това ханче-поспрете, пийнете една бира, за здравето на последните мохикани! все още се намират истински българи
|
|