Автор: swan_
Дата: 08-10-08 09:50
Аз снимам с Д60. Наистина не е професионален апарат, но за такива като мен е ОК. Минах от турбосапунер на него и съм доволен. Ще поснимам една година така пък ще помисля след това.
А иначе на темата. Ето недостатъците:
1. Няма мотор в тялото - най-голям минус, но ако ползваш от новите обективи няма да ти липсва особено. Аз си взех 50/1.8 за портрети и си го ползвам с ръчен фокус - не само че не ми пречи, но е и забавно. А и учи много.
2. Няма горен дисплей - ами на мен не ми липсва, тъй като не съм снимал с такъв
3. Има само 3 автофокусни точки - е малко е гадно ако снимаш птички или мотори, иначе не знам какво пречи? Майстор ли си - ще намериш фокуса.
4. Липсват му някои копчета - например няма смяна на ИСО-то от бодито и подобни, но за любител е ОК.
Някои казват, че е малък, но на мен ми е много удобен.
Аз не съм снимал с Д80 и не мога да ги сравня. По-професионален е, но пък е по-стар модел. Всеки сам си решава. Аз като взех моя разликата в цената беше няколко стотин лева и ен се замислих кое да купувам. Купих го с 18-200ВР и съм си ОК.
А някои от мненията, като това на геокрар, няма да коментирам. Не знам какво общо има ХДР с апарата?!? Може би иска да каже , че няма бракетинг (това забравих да спомена като минус), но от РАВ си вадиш идеални кадри с каквато искаш експозиция.
|
|