Автор: loveforever
Дата: 01-10-08 14:13
HepBeH_XaMcTep аз затова казвам да се пробва
За съжаление в петък съм ангажирана и не мога да дойда на срещата, но дано да има някой с такъв зум и така ще можеш на практика да видиш за какво иде реч.
Лично мен това което ме привлече в този обектив беше 11 кратния зум. Всеки който питах за мнение каза, по-голям от 3-кратен зум изобщо да не гледам , ама понеже съм си вироглава реших да пробвам все пак. Ами резултата от пробата беше двойно по-бърз фокус и видимо по-хубави снимки. Не казвам, че обектива е нещо супер, а само , че сравнен с китовия има видимо превъзходсто.
Не знам какъв точно е дългия ти обектив, но ако е от тези, които ги даваха като китови към минолтите хиперзума го отнася.
Не знам сега как вървят тея обективи. Аз моя го взех за 550лв (нов беше над 750). Ако искаш нещо наистина ефтино вероятно варианта е да си вземеш просто пак китов, ако ли искаш нещо по-добро и фунционално варианта според мен е да се сменят двата китови с един 18-200. Ако ли пък гониш някакво хупер качество - има много хубави обективи, но там цените са с по 4 цифри.
|
|