Автор: kalingo27
Дата: 09-09-08 10:03
При мен нещата са решени. За мен изкуството е Фотографията!
От ,,времето'' и ,,мига'', избирам да запечатам ,,мига''. Тези части от секундата, могат да кажат по-вече от, например, 30 мин. филм. Да се хване този миг, обаче, може да се изразходи много по-вече енергия, да са необходими, много по-вече знания, опит, концентрация......... В жанровото ранообразие няма изключения, дали е репортаж, портрет, пейзаж......, мигът е миг. Този миг прави изкуството!
Чувам и съм бил свидетел, някой с видеокамера да казва на друг: -Вземи и снимай, на което следва напр.отговор: - Но аз не съм снимал с видеокамера и нямам представа от тази техника.
-Няма значение,аз ще ти я наглася, ще ти покажа някои неща за около 15 мин. и си готов. Ти снимай, пък после аз ще се оправям при рендирането, малко ,,цвят'', ефекти и готово!
Несъпоставимо и невъзможно е това за фотографията, дори и при големите възможности на фотошоп!
Първото, което търси българина за своите тържества и празници е видео, после се сеща за фотограф, но понякога минава и без него (пестеливия човек щял да си снима сам, имал с какво). Българина е склонен да оценява по високо видеоматериал със съмнително качество, от колкото качествена фотография. Освен чалгата и това ли е част от нашата народопсихология. Нямам предвид, подчертавам, подценяването на операторското майсторство.
Но все пак, кое е по, по.....!
|
|