Автор: emubg
Дата: 01-09-08 21:50
Идеята за тази тема ми дойде след един особено смачкващ ден. След безкрайно препускане между държавно-здравно-социално-инвалидни органи, организации и институции, в които трябва да занесеш една хартийка от едно гише до друго (свързано с известно чакане по опашки), или, с други думи казано- когато Човекът фигурира като хартийка върху документи и той е един вредител на държавния чиновник, се замислих (твърде странна за моят мозък функция)... Колко от нас се разхождат винаги с фотоапаратите си? ?? Какво ще стане ако се заснеме подобно нечовешко отношение или... ако не сме съгласни с някой обществен недостатък и представим доказателства за него- какво ще стане???
Конкретно днес освен от всичко държавно и монополно бях вбесен от СКГТ... мда... столична компания за градски транспорт... нямам кола и ми се налага да използвам "услугите" на "градските" автобуси... та днес... първо- трудно влизане в сутрешния автобус... Ок, час-пик, бла-бла, изтърваш един-два автобуса докато си намериш един крак място, но... около обяд- отново стабилно чакане на Централна гара... уфф... правят пъища, пак бла-бла... по някакъв начин успях да се прибера и реших да си успокоя разбитото съзнание със снимки на Камбаните... 40мин чакане... трябваше да минат 6 автобуса по графика, който красиво са разлепили на спирките... е, след 40мин дойдоха 2, ама... пак здраве да е... прибирането от камбаните бе абсолютния връх. отново качествено чакане- поне вече имам опит в т'ва, и... по график автобуса трябва да тръгне в 20,19... и не тръгва... седят си няколко машини и шофьорите си бъркат в ... ремуса... на графика пише при нормална транспортна обстановка- отклонение от графика- 2мин... на крайна спирка (Младост 4) обикновено няма задръствания, няма и много хора да се качват... ама... днес имаше... от два автобуса никой не понечи да тръгне поне с минимална закъснение... реших да се обадя на Столичната Компания и оп... изненада... поради технически причини не мога да се свържа с избрания номер... та... след като днес в чакане на Градския Транспорт изгубих 3 часа лично време и се вбесих ужасно реших да предприема някакви действия... Защо не се пуснат допълнителни автобуси в предсказуемия час-пик... какво става с държавните и общински дотации и неизвършените автобусни курсове... не се ли спекулира с претовареността на движението... та... направих няколко "изстрела" на разписания, автобуси, изнервени пътници... и мисля да пиша на Столичната Компания за Градски Транспорт... пък да видя какво ще стане...
Уффф... много съм нервиран и затова съм толкова разхвърлян в изложението... Основната ми мисъл (че нещо я забравих...) бе- навити ли сте да снимате ситуации, които очевидно са срещу гражданските, обществени и човешки права... Понеже още съм под пара и виждам всичко черно-бяло, та затова ми се струва, че ако покажем някой несправедливости- може да повлияем на крайния резултат...
Знам че темата ми е повод за доста добър спам... въпросът е- спамът ще оправи ли положението или само ще повдигне самочувствието на остроумния "писател"... (като не може да му повдигне нещо друго... имам предвид умствения потенциал...)
|
|