Автор: xsakex
Дата: 30-08-08 22:48
Здравейте, искам мнение за няколко модела тела. Вярно е, че малко отзад напред започвам избора, но пък от обективи въобще не разбирам. Досега съм снимал с огледално рефлексни лентови апарати и една сапунерка.
Спрял съм се на Canon EOS 40D, но за да му взема хубава оптика ще ми излезне доста солено. Например нещо такова: Canon EOS 40D + 17-85mm IS USM Kit
Другия "компромисен" вариант е да си взема EOS 450D, така ще спестя още 400-500 за по-хубав обектив. Струва ли си да си взема по-евтиното тяло и какво губя ако избера него?
Следващия въпрос ще е да ми препоръчате някой хубав обектив като за начало. Доколкото разбрах от прочетеното дотук е че няма смисъл от китовия обектив, защото в повечето случаи се използва няколко месеца докато се съберат повече пари за хубав обектив.
Бях се спрял първоначално на Nikon, но при модела D80 мотора за автофокуса не е в обектива, а в тялото. Разбира се не съм кой знае колко наясно с предимствата и недостатъците на това, но от прочетеното до тук останах с впечатление, че с мотор в обектива /както е при Canon-а/ е по-добре.
И последен въпрос - доволни ли сте от edepot-bg.com или е по-добре да си взема апарата, макар и по-скъпо от "по-сериозни магазини" като Фотопавилион или Фотосинтезис?
|
|