Автор: pacy4
Дата: 22-08-08 08:16
borisyankov---"Когато снимаме цветно - снимаме света, когато снимаме черно-бяло снимаме за да изкараме Б."
Абсолютоно си прав, ако говорим за този форум.
"Когато снимаме цветен портрет, показваме цвета на дрехите. Когато снимаме черно-бял портрет, показваме цвета на душата."
Анри Картие-Бресон----- Да ме извинява, но този каза, че цветните портрети нямали душа
"Цвета няма значение за хубавата фотография"
wintermoon:)---- С това вече съм съгласен.
"Какво е бокето .... голям праз какво е -" На всички мазачи с плитки ДОФ-ове и промити в черно - бяло мозъци ще кажа - Светлината също има ДОФ, само че първо- вие сега чувате за това и второ, не съм видял някой от вас да го използва.
Бони- "Снимачите в цвят са много, но фотографите малко. "- Мазачите в черно - бяло също не са малко на този сайт....
Добри неща на доста кадърни "снимачи" в цвят потъват бързо, не се забелязват. Има 10-тина повече от посредствени за мен автора, които почти винаги са цъфнали на първата страница с произведения от рода- домашен автопортрет срещу огледалото в черно бяло, сериозно оплескан с фотошоп навсякъде, без там където трябва.
Като заключение да кажа, че централна снимка на първа страница, почти винаги е ужасна. Не знам кой я избира.
Публикацията е редактирана (22-08-08 09:31)
|
|