Автор: iamnot
Дата: 13-08-08 11:15
borisyankov написа:
> Видео Карта: бъдещите Фотошопи ще се възползват от
> програмираемостта на видео картата. Не е ясно дали CS4 ще има
> тези възможности, но в Адоби работят по въпроса.
Това няма пряко отношение към конкретния хардуеър който разглеждаме. Аз също чух за тези им планове, но това което реално означават е че ще можеш да използваш чипове които са адски добри в изпълнението на графични алгоритми.. при това няколко едновременно. Въпреки това, не е тривиално да паралелизираш всички задачи, повече инфо можеш да прочетеш тук при наличието на желание и време.
Quadro картите са 3D ускорители, които са базирани на същите чипове като GeForce серията геймърски карти, разликата е най-вече във фърмуеъра. Иронията е че при първите акцента не е поставен върху скоростта, а тъкмо обраното, поради естеството на приложението им.
Сегашното, че и предишното поколение декстоп графични ускорители си се програмира преспокойно
> 4 ядра: хм, май не си ги пробвал и затова си мислиш така. Преди
> седмица съм с Intel-ско Quad-че и те уверявам и Photoshop и
> Lightroom се възползват изключително пълноценно от всичките
> ядра.
Така е, не съм пробвал 4, защото засега 2 са ми достатъчни =) От лични наблюдения, разликата между Pentium, бил той с HyperThreading, е колосална. Оставам скептичен обаче за ползата от повече от две. Виж горния линк.
> Bluray: Като не искаш всички яйца да са в една кошница, направо
> бекъпвай на CD-та тогава. Аз предпочитам да си кача 200GB
> снимките на един хард + 8 bluray диска, вместо 50 DVD-та, или
> 300 CD-та.
Мястото никога не стига както лесно се убеждава човек и при по-голям обем снимачен материал е хубава екстра
За да поясня намерението си - нямам нищо против да го наблъскат с всичко от космически материали до диаманти Сваровски, просто ме дразни че тъпчейки го с всичко за което се сетят няма да направят сравнително достъпна машина която да е достъпна за сериозни ентусиасти, а луксозен продукт за хора които не се интересуват от това колко харчат.
Публикацията е редактирана (13-08-08 11:31)
|
|