Автор: ivodam
Дата: 04-08-08 17:07
dau: Че е интересно написаното, интересно е, доколко обаче написаното е коректно и от практическа полза, е много съмнително за мен, поне поради две причини:
Прави се извод, че проблемът с фокусирането на движещи се обекти бил решен, но предимно за бавнодвижещи се обекти, или за бързодвижещи се, но с постоянно ускорение; запазвал се проблемът при обекти с рязка промяна на скоростта. Никъде обаче не се споменава при какви настройки на тялото са правени експериментите, а Марк 3 има в менюто за настройване на сервото пункт, където има избор от 5 степени на чувствителност на сервото, които се задават в зависимост точно от това, какъв обект с каква скорост и променливост на траекторията се снима. Експериментите и изводите са безсмислени, ако не се указва, при каква степен на чувствителност са правени.
Честно казано, изобщо не ми е ясно, за какъв дявол са правени опити да се снима статичен обект при включено серво, и после се правят изводи, че имало проблеми.
Не го знам автора на статията, но много нещо намирисва на поръчкова работа, още повече, след като уж случайно при един от експериментите се оказал там и един Никон Д300, който взел че фокусирал, видиш ли.
|
|