Автор: carl_cox
Дата: 03-08-08 11:00
didesignbg
kolov
доста ми допадна последният брой на DPV!
Чудесно е балансиран, като фотографиите на Лев Савински, Марк Хъмпидж, Димитър Митев са меко казано страхотни!!!!!
въобще целият брой е някак по-фотографски ориентиран - като се започнем от грабващата черно-бяла корица, минем през Бодиграфия и завършим с "водният разказ" на Георги Мирчев...
Техничаската част също си е на ниво- познаваме стилът на доц.Абаджиев - изчерпателен, с примери и заключение в стил - Плюсове/Минуси на съответната камера.
Ако погледнем ревютата на 450D в dpreview, dcresource или Imaging Resource ще видим, че крайните положтелните оценки на доц.Абаджиев се припокриват с тези на чуждите автори...с малката разлика, че те са споменали няколко недостатъка повече.
Да, за повечето читатели Canon 450D или SONY DSC-H50B не представялват интерес, защото са в така умно измисленият тук клас:"пръчковидни трицифрени канони", и "турбо зумести сапунери"(Sony-тo).
пък кой какво твори със своя мега як D300 или Canon 40D e друг въпрос.
Аз си имам обяснение за споделените негативни мнения за DPV през последните няколко месеца.
Каквото и да е съдържанието на техническите теми(ревюта) в DPV, то винаги е и ще бъде издържано в типичният за такива официални ревюта изказ, тон и обективност, което на някои читатели им се вижда скучно.
На тях им се чете нещо по-пиперливо, поднесено в подчертано критичен тон. Примерно, че 450D e поредното ненужно трицифрено апаратче от Канон, или че Olympus не за предпочитане с тяхната малка матричка, а пък Никон не са толкова профи колкото Канон, също, че апаратите с вграден дълъг зуум са само за лаици и тн и тн
С две думи, някои хора за интересно намират провокативното и субективно отношение на авторите към различните марки и модели в ревютата им. А това няма как да се получи в DPV(за моя радост).
Освен това, читателите свикнаха в годините да си преглеждат ревютата в познатите интернет сайтове и придобиха една рутина, която притъпява интереса и тръпката към всяко следващо техническо представяне.
за мен, с последният си брой DPV доказа, че е едно от интересните и хубави фото-списания наред с Одисей, Нешенъл и Гео.
PS
извинявам се за прекалено дългият пост, както и че не допуснах типичните за мен безброй правописни грешки
|
|