Автор: chicken
Дата: 13-07-08 01:02
Не става по-добро тяло а после обективи. Първо не мога да си го позволя, второ не ми трябва чак толкова (поне все още) т.е. съотношението цена/употреба не е добро. И какво ще го правя без обективи? Всъщност замислял съм се за Д200 втора ръка но беше претеглено и отхвърлено.
navy, не става само един обектив. Ако 105 макро е добър и за портрети няма да искам да го сваля сигурно, но 90 % от това което снимам изисква целия диапазон. Със сигурност 70-300 ще се използва здраво. От 70 та до 300. Със 105 макро ще си вържа гащите за останалите по-претенциозни 10 %, но искам и качествени неща в по-широкото. 90-те % са най вече така наречените "снимки за спомен". От претъпкана кръчма или апартамент, през някой екопротест или пътуване за Джулай, до музикални фестивали (отдавнашна цел ми е Сигет) Все неща които стават бързо, на момента, без време за придвижване и наместване. Хора, в които в никъкъв случай не мога да си позволя да се навирам и да им забучвам обектив в лицето....
Та след като вариото не е от 18 до 300 например и така или иначе ще се сменят обективи мисля че е по-добре под 70-те да е нещо по-качествено, като за 10-те % от снимките А и не искам да задълбавам прекалено в неща, които знам че няма да ми харесват а ще са трудно продаваеми.
Но като се замисля, може би наистина удачния вариант е първо два варио, после макрото и по-нататък да сменя по-широкото варио с твърди (дай боже да мога да си позволя да си го оставя) Та въпроса май се поизместава на този Nikon AF-S DX NIKKOR 16-85mm / 3,5 - 5,6G ED VR ли да е или друг?
Не мога да прескачам с много 3000 лв. на първо време
|
|