Автор: valnay
Дата: 01-07-08 14:50
Направих снимки по време на второто парче "Musicatto", секунди преди Billy Greer да ни поздрави с чаровното "How you're doin' tonight Sofia?! Good evening and welcome to Kansas!".
Впрочем отговарям на въпроса ти заради нашенските простотии от страна на пъдарите по време на концерти.
В чантата ми тежи топуз Fuji FinePix S3000 със скромните 3 мегапиксела резолюция. На входовете на НДК и залата никой не ме тараши.
Докато изчаквам смяна на различни цветови гами от осветлението на сцената, до мен се доближава един бабаит и ме моли да не снимам. Прибирам апарата безмълвно за да не се занимавам с портиери, които не знаят защо са в залата, а и Kansas са пред мен и нищо друго не ме интересува.
Тези простотии със снимането ги няма никъде по света. Бил съм на поне десетина концерта в Европа на световни величия и никой, никога, никак не ми е забранявал снимки (освен в Истанбул, сещай се). Билета за концерта е договор между зрителя и организатора, а в случая на моя никъде не пишеше, че е забранено снимането. А и публикувания в този форум надпис на гърба на билета е стандартен от памти века и си го бодвам на капата.
Тази тъпотия е достатъчно комична, когато някоя фръцла извади мобилен апарат за 2 000 лъва с 8 мегапиксела резолюция и започне да щрака каквото си ще. В такива моменти портиерите я гледат мила засмена и умират от яд, че няма как да й приберат телефона.
Когато съм бил акредитиран фотограф на концерти, почти винаги някоя старателна отличничка от организаторите ми пили нервите с кудкудякането "без никакви светкавици". Хубаво, ама народа, облегнат отпред на оградата до сцената щрака със светкавици та се кине. Разделя ни само ограда и на този, който му е работа да снима му е забранено да снима.
В ерата на цифровите технологии и световни комуникации в ориента цара дава, пъдара не дава. Не можело да снимам David Coverdale със светкавица, щяло да му пречи. А сценичното мегаватово осветление, което му пържи физиономията не му ли пречи? В същото време в официалния сайт на Whitesnake е обявен конкурс с томбола за най-добра любителска снимка от концертите им. Става дума за концерта им в Каварна. Ще видим на 4.07. какви шмекерии ще измислям. На Kiss се внасяха свободно апарати.
Навремето тия дебелашки изцепки ме дразнеха. Сега си викам, че простотията е непобедима и все пак съм на концерт и не бива да си развалям настроението със селяци на които коронния номер в живота е да ти дърпат ушите 5-6 пъти в годината.
|
|