Автор: stoychev
Дата: 26-04-08 22:51
Благодаря много за помощта! Разбирам, че познаването на обективите е от най-важните неща, съпътстващо изборът на тяло, но не го владея. И това ми е проблем. Всъщност другите характеристики ги знам, но не съм много наясно с предлаганите модели, фокусните разстояния и други тънкости.
Plamen11, аз наистина се влюбен в този 20д и сравнявам всяко друго предпочитано от мен тяло с него в dpreview. И 20д, и 80д имат плюсове и минуси, и двата си заслужават. Обаче някак си ми е кофти, че мога да взема полу-професионалния (въпреки че за мен и двата са си професионални, но трябва да говоря както ще ме разберете) 20д с около 200 лева по-евтино от по-новия но от по-нисък клас д80. Глупав съм, нали?
Разбирам че и 300д ще ми върши чудесна работа, но ах този евтин 20д, все ми е в главата, а и лоша дума за него не съм чул.
Мерси за сайта, ще го посещавам.
Privilege, като всеки мечтател, и аз искам "фотоапарат за всичко", но няма. Всъщност обичам да снимам всичко. Нямам интерес в модните портрети и тези лъскавите актови фотографии, а това автоматично изключва Канон като вариант. Птици може би също. Билбордове няма да правя, нито пък ще снимам за списания. :D Желая да правя ясни снимки при ограничена светлина (т.е. да няма много шум при висока светлочувствителност и да има добър стабилизатор), да има ръчен баланс на бялото, визьор с корекция на диоптъра (тоест да виждам нормално през него, не да ми оправя зрението; мисля че има такива видеокамери), издържлива батерия, възможно повече ръчни настройки. Всъщност не съм кой знае колко запознат с функциите, притежавани само от дигитални огледално-рефлексни тела, и не може да пропусна нещо.
За бюджет е още рано да се мисли, нека първо да се насоча към нещо.
|
|