Автор: jilt3d
Дата: 14-03-08 19:06
Здравейте ,
предстои ми закупуване на статив и в тази връзка прочетох няколко материала в Нет-а - една полезна статия на n1x0n, интересна дискусия в Hardware.bg. Стативът ще бъде ползван предимно за пейзажи и нощни снимки, което предполага разумно тегло и компактност, съчетано със здравина и стабилност и не на последно място с приемлива цена, звучи като научна-фантастика, нали?... Готов съм да се разделя с 350-400лв (+/-100лв.). за статив, за глава отделно. Имам няколко въпроса и ще бъде много благодарен, ако някой си направи труда да ми отговори. Важно уточнение: това ще ми бъде първия статив (о,колко вълнуващо!), досега никога не съм ползвал такава джаджа, незнам дори как да го тествам (срам, срам!), ще разчитам на пичовете от магазина за фото-техника. И така...
https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonHelp3.gif
- марката: Има ли значение? И вече виждам гора от ръце... Забелязах, че някои марки имат несъвместимости с плочките и трябва да се внимава в това отношение. Какво ще кажете за Гиотто, някой ползва ли техни продукти, изкуш... съм от някои техни модели? Велбо... имат също добрo предложение, но как стои въпросът със стабилността... споделете, моля, ако сред вас има ползватели на тези стативи... между другото, някой задавал ли си е въпроса, защо официалните сайтове на производителите на стативи са толкова грозни? - централната колона на статива: Възможна ли е употребата й при стативи в ценови диапазон 350-400лв, осигурява ли достатъчна стабилност дори и изпънат. Търси се статив с макс.височина около 140-150 см, но този параметър трябва ли да бъде съобразен относно централната колона? - и за да спестя вашето и моето време, ще бъде чудесно ако препоръчате няколко модела, които мога да намеря в България.
Благодаря на всички стигнали до финалните надписи!
|
|