Автор: exo99
Дата: 14-02-08 23:59
Първо - важно е какво купуваш.
Има разлика дали е цифрово тяло и обектив или е обикновен аналогов апарат и обектив.
Според мен шанса да се развали цифровото е по-голям.
Що се отнася до аналоговите такива - при покупка трябва да се огледа много добре стоката, да се тества .
Може и да се даде един разумен срок / нопример 2 - 3 дни/ с опция за връщане, но това ще увеличи цената.
Освен това, когато се продава аналогов апарат, цените им са от 25 - 30 лева за Фед, Зоркий до 40 - 60 лева за Практика например, до 100 - 120 лева за много добре запазени и работещи без проблеми Канон и подобни.
Като нови тези апарати са стрували 10 - 20 пъти повече.
Е какви особени гаранции мога да дам за апарат, тестван при покупката, за който съм взел например 40 - 50 лева.
Работа за 10 - 15 минути е да се тества.
Може да се предложи например опция за евентуално връщане, но в много кратък срок - например 3 до 5 дни.
И естествено за тази опция трябва да се плати малко повече.
А и къде е гаранцията, че купувачът между временно не е повредил нещо.
Или на един обикновен механичен обектив, след като се направи обстоен оглед, какво може да му се развали за следващите няколко дни - да се изпусне на асфалта например
Освен това всеки продавач трябва да описва евентуалните дефекти на това, което продава.
И да съобразява цената със състоянието.
Аз например продавам в базара един вариообектив с дефект. Затова съм го обявил само за 20 лева. Е каква гаранция да дам на някой, който е предупреден, прави оглед,
и плаща само 20 лева ?
|
|