Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Неавторски снимки-мит или реалност
Автор: harisma   
Дата:   10-02-08 12:45

доста снимки съм разгледал във фото-форума - от снимки снимани с телефон, със сапунерки до снимки снимани с доста добри професионални фотоапарати.Хубави, лоши - няма значение, снимката или става или не, но не мислите ли, че час от снимките са неавторски, или изцяло компютърно преработвани (няма да цитирам снимки и автори).Какво е вашето мнение - срещат ли се неавторски снимки в сайта които се оценяват с доста голям рейтинг?[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Неавторски снимки-мит или реалност
Автор: djogata   
Дата:   10-02-08 12:48

Еми, появяват се от време на време теми, където някой отбелязва, че е намерил крадена снимка [smilie5]

Само че, за да се признае снимката за крадена, трябва да се посочи оригиналът [smilie7]

Автор: admin   
Дата:   10-02-08 12:51

При доказани случаи на неавторски снимки, потребителят се деактивира.

Автор: biso   
Дата:   10-02-08 16:00

"...час от снимките са неавторски, или изцяло компютърно преработвани..."

от горното разбирам че:

1. неавторски снимки са тези, които са в голяма степен компютърно обработвани

2. съответно авторски са тези, които не са обработвани

това ли си имал предвид ???

Публикацията е редактирана (10-02-08 16:08)

Автор: cade   
Дата:   10-02-08 16:16

biso написа:

>
> 1. неавторски снимки са тези, които са в голяма степен
> компютърно обработвани
>

което ми напомня навремето как преподавателите ми се тръшкаха че не можело компютъра да ми чертае чертежите а аз да си клатя краката! а пък колегите ми се скъсвали от работа (чертаят на ръка) [ezik] [smilie19] [smilie6]

Автор: biso   
Дата:   10-02-08 16:24

cade,
не го твърдя това, попитах автора на темата дали това е имал предвид

Автор: cade   
Дата:   10-02-08 16:27

и аз нищо не твърдя, просто ми стана смешно. не може ли? да знам [ezik]

Автор: ALBIREO   
Дата:   10-02-08 17:19

Мен ме бяха обвинили, че съм откраднал една астро снимка [smilie18]
Много се смях тогава. [smilie18]

Ето я снимката:

http://212.36.3.59/site_pics/153/L_1173652381_M16_ff.jpg

Тук е част от дискусията, жалко че не мога да намеря темата...
https://photo-forum.net/i/562518

Автор: тьма   
Дата:   10-02-08 17:20

авторът има предвид крадена снимка, добре обработена с фш - близко до ума[smilie3]

Автор: Kanonir   
Дата:   10-02-08 17:48

ALBIREO написа:
> Мен ме бяха обвинили, че съм откраднал една астро снимка [smilie18]

Ко ривеш ве, мързели с мързели ха... сичките пукате от един и същ ъгъл... другия път се мръдни няколко парсека встрани и няма да има обвинения [smilie5]

Дата:   10-02-08 17:52

Че даже и същото осветление съм ползвал [smilie23] [smilie18]

Аз ако мръдна няколко парсека встрани, няма да познаете кой обект съм снимал [smilie18]
Първо ще изчакам да изобретят телепорта, след това ще се вслушам в съвета ти [smilie24] [smilie18]

Дата:   10-02-08 17:56

Ся, кой го интересе че няма да познаем важното е да няма обвинения, пак за телепорта както казах - мързели с мързели, земи са разходи ве![smilie18]

Дата:   10-02-08 18:00

Албирео имаш ЛС

Дата:   10-02-08 18:06

За момент да помисля, че на ЛС си ми изпратил чертежи за телепорт [smilie18]
Имаш отговор [smilie24] [beer]

Дата:   10-02-08 18:10

На времет се мъчих, ма не стана, пък и да е... да няма да си призная тука ся?![smilie18]

Автор: winky   
Дата:   10-02-08 18:26

Да знаете че довера ще снимам звездта Al-GMH1294 ..мисля да я снимам от НДК..та ако някой вече я снима и си я познае да не мрънка после [smilie18] тя е една такава като другите ма по-...

Дата:   10-02-08 18:34

Хубу де, ходиш си по пътя... айде, покрай морето се движиш... и изведнъж [smilie10] - супер залез. Праскаш я таз "чалга" и вечерта - у форума. Нещеш ли, ама 2 минути след теб, минал друг форумец от същото място и той я праснал тая "чалга" и той пусанл у форума. И двете снимки са 1:1 като кадриране. Едната е с DSLR + L оптика, другата с приятно изненадващ Samsung [smilie18]. Кой от кого и какво е открал? [smilie18]

Автор: winky   
Дата:   10-02-08 18:36

тоя втория го помня..аз минах с ДСЛР-то...оня от мене видя !!!! помня го аз тоя случай...

Автор: Стоев   
Дата:   10-02-08 18:42

[smilie18]

Дата:   10-02-08 19:38

"Неавторски" снимки имам предвид снимки, които очевадно не са снимани от дадения автор - то ясно си личи когато едан снимка не е авторска.Другото което е преработването на снимките.А лично аз съм твърдо против за преработването на снимките - както е снимано-така да бъде, защото вече фотогравщината се изкривява до там, че не е важно колко добър си с фотоапрата а колко добър си с фотошопа.Значи и аз имам извесни познания в тази насока, но не смятам че трябва да преработвам симките си до степен да "абстракнто изкуство" (а има 1-2 снимки попреработени)- рабирам малко контраст, рамка, шумове глупости, но да се добавят огън, пушек, допълнителни цветове и прочие не ми харесва[smilie23]
[shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   10-02-08 19:44

Я кажи за тези патита - различна ли са или е снимано едно и също по различен начин?[smilie5]

http://212.36.3.59/site_pics/155/1_1125851120.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/186/v_1127081129_Duck.jpg

Дата:   10-02-08 19:47

А по какво си личи, че една снимка не е авторкса? [smilie5]
Добре де, всеки има виждания и сам преценя кое/колко да ползва. Нужно ли е да налагаме своите виждания на другите? Най-добре се налагат виждания, като заинтригуваш хората с това, което правиш. Аз може и да не харесвам черно бели снимки (всъщност харесвам), но ако ми покажеш 10-на твои (!), които да ме грабнат, ще си променя мнението.

Та така...

Автор: Coincidentia   
Дата:   10-02-08 20:03

Той е дебел [ezik]

А иначе аз все по-усърдно блъскам по шопа и все повече ми харесва, което не значи, че не ме радва и всичко друго, което ми е готинко.

Та, две неща. Първо, споменаването на едно място на крадене на снимки и на обработването на НЕкрадени, а собствени такива е, меко казано, не както трябва [smilie25]
Второ, оказало се, че тез дебати за "новостите" в каквато и да било сфера са откак свят таковата и почти нищо напълно ново няма. Хората са си се гаврили както си искат със снимките си и много преди дигиталната ера, по-скоро от самото начало... абе, това е адски изтъркан спор, няма да се включвам [smilie21]

Дата:   10-02-08 20:06

Стоев, не би могло да бъдат еднакви защото пир първата ъгъла е друг и окото е по затворено.Незнам, това затъмняване на фона компютърно ли е правено или такъв е фокуса?

ALBIREO, по никакъв начин не мога да се сравнявам с тоите снимки, нито разполагам с добър фотоапарат, нито с добри обективи (даже никаки)нито се старая да впечатлявам фотографите.От човешко любопитство искам да те попитам как правиш тези снимки от астрография?Простата ми глава не може да възприеме сники на планети снимани с фотоапарат - може би има специални обективи или телескопи за снимане или нещо си там.
Много ми допаднаха твоите снимки и просто искам да узная тайната - с какъв фотоапарат, обектив и прочие - надявам се и аз да посъбера пари и да си купя нещо хубаво.
Не се стремя да налагам мнение - каков мнение може да се наложи с тази тема-констатирам, че не ми допадат преправените натрфени снимки, и че не одобрявам качването на неавторски снимки - наистина тук има много професионални фотографи, но съгласи се, че не може един потребител да си снима със сапунерка котката, кучето, дървото пред блока, колата на съседа и в същото време да при тези снимки да фигурират снимки направени в Рим например със страхотно качество и умения.

Дата:   10-02-08 20:06

Ами аз не харесвам обработената хартия. Т'ва да печаташ снимка на хартия е кощунство [smilie18]
Апелирам за чиста и неопетнена хАртия.
Снимки само на монитор [ezik] [smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »