Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 СНИМАЩИТЕ В ПЕРНИК!
Автор: J0R0   
Дата:   26-01-08 20:28

Днес видях много форумци да снимат по улиците в Перник.
Сега виждам доста снимки от фестивала (за съжаление в разни категории като Портрет и Репортаж.

Искам да напомня само, че ИМА КОНКУРС КУКЕРЛАНДИЯ

Можете да качвате снимките си тук на сайта.
Прочетете правилата и участвайте.
Ще има изложба и награди!

Отговори на това съобщение
 Re: СНИМАЩИТЕ В ПЕРНИК!
Автор: antoan   
Дата:   26-01-08 21:21

И аз бях там защото съм си от Перник.
Аз видях също един познат форумец, а колко ли съм видял, които не познавам а са от Форума.
Иначе, беше доста интересно и можеше да видиш фотографи снимащи с от Броника до Зенит........и прочее[smilie11] [smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   26-01-08 21:25

голяма лудница било, пишат в дир-а, верно ли? [cool] [smilie8] [smile] [smile]

Автор: antoan   
Дата:   26-01-08 21:33

Голяма лудница, наистина...........[smilie11]

Дата:   26-01-08 21:38

Едно кратко видео по темата
кукери, което донякъде предава атмосферата от днешния ден.

Автор: Amigo   
Дата:   26-01-08 21:45

[smilie5] [smilie5] ми то верно си е било лудница [smilie8] добре, че не се юрнах да ходя и да ставам в ранни зори [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Автор: tuono   
Дата:   26-01-08 21:50

Имаше един бос пънкар с двулитрова бутилка вино. Чакам някой да го пусне във форума, че бях далеч и снимките не са добри.

Незнам как стана така, че в Перник се установи това събитие. В основана на всичко стои алкохол, много алкохол. Като шампиони в тази област пернишките миньори имат дълбоки традиции в тази глупост.

За снимане поне излиза по нещо интересно от гостуващите групи, но човек трябва да има много търпение и памук в ушите.

Утре пак сме там, вероятно.

Публикацията е редактирана (26-01-08 21:52)

Автор: 110KV   
Дата:   26-01-08 23:06

Кукери в пернишко има още от преди да измислят фотоапаратите...
Важното е че атмосферата е страхотна...
Заповядайте утре, днес беше просто загрявка.[shtrak] [smilie21] [smile]

Автор: harisma   
Дата:   27-01-08 00:08

Здравейте и от мен!За огромно мое съжаление днес не успях да стигна до фестивала, но утре мисля да наваксам.Имам един въпрос към колегите фотографи-имахте ли проблеми с полицията относно снимането от вътрешната страна на загражденията, преди две години на фестивала някак си се шмугнах с една група и нямаше проблеми, но от там където бях аз слънцето падаше много лошо и нищо почти не излезе, сега мисля да отида по отрано (ако мога да стана разбира се) и да бъда "нахален" [smilie19], най много да ме изхвърлят насилствено от "сцената", но какво да се прави рискове на професията [shtrak]

Автор: GioX   
Дата:   27-01-08 00:11

Има си пресцентър (в Двореца, от ляво на централния вход) отиваш и си вземаш пропуск.

Автор: kamend   
Дата:   27-01-08 00:20

GioX, моля, обясни къде точно дават пропуск. Какъв е този Дворец? Мисля утре и аз да ида.

Автор: gbdesign   
Дата:   27-01-08 00:25

Питай за "Арт Салона" на Двореца на Културата...там дават акредитации и никой няма да те закача.
http://odt.pernik.org/images/dvorec.jpg

Иначе този сезон слънцето е ужасно и като го има и като го няма[smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (27-01-08 00:26)

Автор: kamend   
Дата:   27-01-08 00:47

gbdesign, благодаря!

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   27-01-08 01:19

Аз писах ли в предната тема....май ще си взема почивка от галериите за 1 месец докато загубят актуалност кукерите.....

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-01-08 12:13

[smile]

Много ги мразите тия кукери бре ! [smilie8]

Кукерите ли са виновни....или фотографите !?

Нима не могат да се направят/видят хубави снимки от събитието, след като са снимали 1000 форумци и 5000 други? [smilie3]
Ами не могат, от тези които не са успяли да ги направят, или се отегчат да ги видят.

Вече ще е така - масовизация.
Казах го и преди това.
Ново предизвикателство.[smile]
Как да направиш хубави снимки, когато са се наредили на един редут колеги фотографи, с подходящи обективи от подходящо р-е да не си пречат.....и изведнъж напред в атака тръгва +фотограф+ с късо обективче на сапунера, върти се около кукера, ляга.(ще го сгази оня, щото не вижда) и прави какво ли не, без да мисли, че пречи и на останалите колеги, и на публика и на жури!
След малко някои не издържат, и почват и те така. [smilie18]
А иначе всички фотографи пречиме, защото сме на сцената на театъра - пред камера и жури.
Все пак да се надяваме, че ще се видят много оригинални снимки - та това да е оправдано.
Организаторите са били достатъчно любезни с пропуските.
Така ще е с масовизацията - снимките ще стават все повече и по-калпави, а да се снима все по -трудно. Имам наблюдения и от предишни години.
Това обаче си е ново предизвикателство. Мислех си да зарежа кукерите (на каквито съм се наснимал) и да почна да снимам фотографите "в крачка" [smilie3] , ама дали ще има някакъв ефект от това - надали.[smilie18]
Всъщност виновни няма [smilie2] , кои колкото може и каквото знае - прави.

Стана ми жал за публиката.
Аз бях вътре следобяда, но снимах половината от времето, през другото стоях зад журито, или клекнал пред публиката- да вижда. 30-ина като мене....и онези зад въжетата в 10 редици нищо няма да видят.
А огромният интерес на хората е.....трогателен! Те останаха доволни-предоволни, поне тези които ми казаха....но се виждаше, че трябва да си там от 9 часа за да си плътно на въжето - прав, и да не мърдаш до 17 ч.
Вероятно това са възможностите на организаторите. Ако имаше импровизирани стъпаловидни пейки като едновремешните седенки....а защо не на тях да се допускат само хора в народно облекло, което да се и продава на сергии отпред,(като начин на селекция) щеше да е чудно - много хора да гледат комфортно, а и бакграунда да е чудесен (не панелки).
А ако всичко това течеше по улиците като парад.....чудно (но тези костюми са страшно тежки и неудобни).
Все пак има какво да се направи. На полето....разбира се ще е на макс [smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   28-01-08 12:17

[smilie18]
Винаги съм смятал че в кошарата снимат ягнетата
[smilie18]
там би трябвало да си е мястото за репортери, идва влиза пуца пет кадъра и се маха. А то насабрали ми се едни ми ти мастити фотографи на всеки сурвакар по един брой на гърба и пулицър след пулицър...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-01-08 12:37

J0R0
Искам да напомня само, че ИМА
КОНКУРС КУКЕРЛАНДИЯ

Струва ми се, че снимащите "XVII Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" Перник - 2008" няма да имат възможност да участват в КУКЕРЛАНДИЯ, с оглед на условията както прочетох, времето.

До 31.01.2008 г. – Обобщаване на резултатите от “Фото форум” и приключване с изпращане на файлове за предварителна селекция в “Кукерландия 2008”.

Освен това снимките се избират по рейтинг от ФФ, както разбрах. За това време нормален потребител няма как и да качи 5 бр. снимки, камо ли те да съберат точки чрез огласуване, за да имат шанс.[smilie7]

Автор: praetorian   
Дата:   28-01-08 12:37

Mobby_Dick, прав си. Беше на моменти кошмарно, фотографи със съпунерки, телефончета и какво ли още не, но с акредитация се вряха между кукерите без въобще да се съобразяват, че пречат не само на колегите фотографи, но и на самите кукери.
А това за построяване на едни временни трибуни със седалки е просто задължително за такова мероприятие и се прави навсякъде по света. Учудващо е че нещо толкова просто не е направено за хората, жалко.

Автор: vladod   
Дата:   28-01-08 12:59

Беше чудно и настроението беше на ниво.
Да не се сърдим на снимащите с телефони - и те се изживяват като фотографи, а да не одумваме те пък какво си мислят за нас. Все пак и борбата да се направи желаният кадър е част от удоволствието - като при лова на диви прасета [smilie18]

Автор: snooper   
Дата:   28-01-08 13:07

Мъка, мъкааа... хора, подобни събирания на площада не са за снимане, има си други места за тая работа [smilie10]

Жоро, това, че има снимки в други галерии - ами, много хора може да не желаят да участват в конкурси или изобщо в мерене на... тук. Камо ли пък в галерия само с кадри на кукери [smilie8]

Дата:   28-01-08 13:13

Снимките могат да се изпращат и по електронната поща до края на месеца директно на организаторите, и не необходими точки и рейтинги за тая работа.

Автор: loveforever   
Дата:   28-01-08 14:02

За фестивала в Перник мога да кажа, че за мен бе едно великолепно изживяване. Много харесвам кукерските игри, динамиката и колоритът, които носят в себе си и определено мисля, че зареждат с чудесно настроение и положителна енергия.Чудесно е когато има такива събития и ми се иска по-често да имаме поводи за подобни емоции.

Равносметката за мен - два дни симки и над 800 кадъра, които още не съм разгледала. Наред с това се сдобих с мускулна треска и тендовагинит, благодарение на които трудно мърдам, все още в главата ми ехтят звуци и ми се привиждат образи, но само да чуя тъпана или чановете и пак съм скочила с фотоапарата. В крайна сметка болежките минават с времето и остава само прекрасния, незабравим спомен от преживяното.

Автор: prism   
Дата:   28-01-08 19:59

Като цяло беше готино. Това с временните трибуни обаче наистина е много важно за подобно събитие, жал ми стана за хората, които бяха малко по-назад. Отделно калта беше невъобразима, толкова ли беше трудно да се постеле нещо отгоре....

Що се отнася до жисиемаджиите и протата - ми, дам, тия дето бяхме с по-малки апарати(или без некви дъъълги вариа) се приближавахме повечко, но не ми е направило впечатление много да се пречи на кукерите(за разлика от хората с видео камери, които наистина доста се понабиваха където не им е мястото). Друга тема е, че никой не е виновен на тия дето си кесиха на самия площад цял ден и нещо не им се е получил кадър - надолу по улицата имаше МНОГО матр'рял за снимане, а един фоторепортер не си мръдна пръста...

Ся, сори, ама кат сте мързеливи никой не ви е виновен [smilie5]

Автор: gbdesign   
Дата:   28-01-08 20:25

Дани[smilie24] [beer]

Автор: harisma   
Дата:   30-01-08 11:50

Какво се чудите и възмущавате толкова- все пак това е Перник!Напълно в духа на организаторите!Стоях не повече от 3 часа и си тръгнах!Организацията беше отвратителна!Първо: - Изключително много хора
Второ: - Централната част е допълнително стеснена от сцената с журито и видео стената, но най-голямо влияние оказва ледената пързалка "пльосната" на сред центъра
Трето: - Опита на организаторите да ограничат всякакъв контакт на хората с участниците с презумпцията да не се пречи на участниците - говоря за огражденията и въжетата които опасваха целия център - от единя край до другия - по този начин се натрупваха още повече хора и преминаването на отсрещният бряг беше невъзможно и ако решиш да снимаш от другата страна трябва да заобиколиш целия център!Трябва да има ограждения на сцената където дефилираха групите, но 1 км преди сцената беше излишно да слагат въжета!Участниците бяха изключително много и се редяха на километрична опашка докато стигнат до сцената, тази опашка беше оградена от въжета - защо [smilie11] - и организаторите си нямат представа[ezik] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Четвърто: - Не баха създанени никакви условия за публиката - трябваше да се гази през невероятна кал за да стигнеш до въжетата ограждащи километричната опашка от чакащите да дефилират, а ако желаеш да видиш дефилиращи групи на сцената трябваше да си висок поне 2 метра или да гледаш от някъде видео стената*
Пето*: - Операторското майсторство на операторите от месната кабеларка беше под всякаква критика - то не се снимаше право срещу слънцето, то не се снимаха глави на публиката от време на време режисьора заспиваше когато се снимаше земята... подвижните камери се въртяха като калашници...не липсваше и импровизация, която в 94% от случаите беше неуспешна.
Общо казано съм разочарован от организацията!След дефилирането на дадена група и излизането и от сцената следваше свободна практика и се танцуваше по зелените площи, градинките във фонтаните пред двореца - кой където намери - това доведе до пълен хаос, допълнително нанасяне на кал по тротоарите, унищожаване и на малкото тревни площи в централната час и куп други работи.Не ми се обсъжда темата за пишман фотографите защото всеки и отишъл да гледа, снима и да се забавлява.Наистина имаше много хора които пречеха и изнервяха всички, но на тях това не им правеше впечатление - забелязах няколко жени с обикновени фотоапарати с лента - тези от по 15-20 лева вмъкнали се вътре без акредитация, точно в средата на сцената и се свъртат като обрани евреи!Това ме подразни най-много иначе всеки от нас се стреми да направи "кадъра на живота си" и не можем да се сърдим на никой- изкуството иска жертви, никой не се е родил фотограф, пък и този фестивал е една чудесна възможност да се нащракаш на воля[shtrak]

*Живей си живота както ти намериш за добре*

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »