Автор: Mobby_Dick
Дата: 28-01-08 12:13
Много ги мразите тия кукери бре !
Кукерите ли са виновни....или фотографите !?
Нима не могат да се направят/видят хубави снимки от събитието, след като са снимали 1000 форумци и 5000 други?
Ами не могат, от тези които не са успяли да ги направят, или се отегчат да ги видят.
Вече ще е така - масовизация.
Казах го и преди това.
Ново предизвикателство.
Как да направиш хубави снимки, когато са се наредили на един редут колеги фотографи, с подходящи обективи от подходящо р-е да не си пречат.....и изведнъж напред в атака тръгва +фотограф+ с късо обективче на сапунера, върти се около кукера, ляга.(ще го сгази оня, щото не вижда) и прави какво ли не, без да мисли, че пречи и на останалите колеги, и на публика и на жури!
След малко някои не издържат, и почват и те така.
А иначе всички фотографи пречиме, защото сме на сцената на театъра - пред камера и жури.
Все пак да се надяваме, че ще се видят много оригинални снимки - та това да е оправдано.
Организаторите са били достатъчно любезни с пропуските.
Така ще е с масовизацията - снимките ще стават все повече и по-калпави, а да се снима все по -трудно. Имам наблюдения и от предишни години.
Това обаче си е ново предизвикателство. Мислех си да зарежа кукерите (на каквито съм се наснимал) и да почна да снимам фотографите "в крачка" , ама дали ще има някакъв ефект от това - надали.
Всъщност виновни няма , кои колкото може и каквото знае - прави.
Стана ми жал за публиката.
Аз бях вътре следобяда, но снимах половината от времето, през другото стоях зад журито, или клекнал пред публиката- да вижда. 30-ина като мене....и онези зад въжетата в 10 редици нищо няма да видят.
А огромният интерес на хората е.....трогателен! Те останаха доволни-предоволни, поне тези които ми казаха....но се виждаше, че трябва да си там от 9 часа за да си плътно на въжето - прав, и да не мърдаш до 17 ч.
Вероятно това са възможностите на организаторите. Ако имаше импровизирани стъпаловидни пейки като едновремешните седенки....а защо не на тях да се допускат само хора в народно облекло, което да се и продава на сергии отпред,(като начин на селекция) щеше да е чудно - много хора да гледат комфортно, а и бакграунда да е чудесен (не панелки).
А ако всичко това течеше по улиците като парад.....чудно (но тези костюми са страшно тежки и неудобни).
Все пак има какво да се направи. На полето....разбира се ще е на макс
|
|