Автор: Ivan_A
Дата: 09-01-08 15:25
Olympus E3 не е камера, САМО заради която си заслужава да сменяш системата.
Защото всички съвременни камери, в един и същ ценови клас, са с приблизително равни възможности.
Най-големият недостатък на Олимпус - по-малката матрица и ограничения набор светлосилни твърди обективи.
Т.е., ако искаш снимане на високо ИСО - над исо 800, с нисък шум - не вземай Олимпус.
Ако си ценител на плиткия DOF - не вземай Олимпус, защото е възможно, но излиза по-скъпо.
Ако горните два фактора не са от значение, Олимпус Е-3 е най-доброто тяло за 1700$.
Скъпите обективи са отлични и са съпоставими по цена с качествените обективи на другите производители.
За тяло, което е най-доброто за дадена фирма - Е-3 в случая, подхождат качествени обективи.
Само с тях можеш да си спокоен,че получаваш качество, заради което си купил това тяло.
Сложи на добро тяло посредствен обектив и ...
Влаго/прахо защитен+обективи подобно защитени.
Вграден стабилизатор - рекламират го до 5 степени, при мен постигам 2-3 степени, рядко повече.
/Стативът си е най-сигурното и добро средство, но не винаги .../
Въртящ се дисплей с LiveView - голямо удобство при работа от статив.
Вграденa функция PixelMapping - за премахване на мъртви пиксели.
Действаща прахочистачка.
Отлична изработка и други дребни гъдели, за които си чел, за да стигнеш до избор между тези два.
Обективите!
Страхотни са.
Скъпи са - ПРО серията им.
Убедих се, че с каквато и система да се вържа, винаги почвам "леко" и ескалирам към най-доброто,
с цената на продажби/замени/финансови загуби.
За това се вързах с Олимпус.
За Никон - много ми харесва Д300 и изображението от него, светкавиците на Никон са недостижими, но две системи са ми много.
/... и Канон 5Д ми харесва .../
И последно - ако си с по-слаби нерви, вземи Никон!
С Олимпус, пък бил той и Е-3, винаги ще те нервят разбиращи и неразбиращи.
Отлична камера е Д300, много повече ще я купят и ще си част от голям фенклуб!
И има цели два МП повече!
Публикацията е редактирана (09-01-08 15:26)
|
|