Автор: ivosama
Дата: 22-12-07 11:59
Идеята ми беше друга - съжалявам че не сте ме разбрали. Занимавам се с фотография от дълги години ясни са ми много неща, прочел съм много книги, просто исках да покажа разочарованието си от непрофесионализма на софийските поне студия , които всъщност ме принудиха да закупя такова нещо. Иначе скенера струва около 700 лв, но ако вземете чистия модел е под 400. Разликата освен в цвета е и че няма инфрачервена система за премахване на прахта и др. излишни частици, което не е кой знае колко важно, имайки впредвид че най големия ми проблем са драскотините. Другото е че въпросния скенер не е про! Не очаквайте да сложите филма и да го сканира за 5 мин докато си пушите цигарата. Всеки кадър отнема време и внимание за да се получи нещо. Значи скоро ще сложа някои неща сканирани от мен и от фотостудио, просто въпросните цд не са в мен. И пак казвам не ми се занимава с скан - принт през компа, просто резултата е много по - добър! Поне за мен, а като цена ми излиза бая по - тънко от мини лаб, да не говорим за пространство и химия и т.н. и д.р. Ясно че не е същото но е някакав компромис мейду двете. Разбира се времето ще покаже дали съм бил прав или не?
|
|