Автор: Myth
Дата: 10-12-07 14:09
Nikon
Nikon D80 kit с обектив AF-S DX 18-135mm + SanDisk 2GB SD карта
Цена след усвояване на 100лв. "Cash Back"-1999лв.
Цена:
2 099.00 лв. с ДДС
Pentax
Pentax K10D kit(18-55mm+50-200mm) + подарък 1GB SD карта
Код: 0694
Наличност: Да (София)
Цена:
1 899.00 лв. с ДДС
Canon EOS 30D kit с EF-S 18-55mm обектив
8 мегапиксела, 9-точков AF, RAW
Цена:
1 999.00 лв. с ДДС
Това са офертите от фотопавилиона, сега ще кажете чети има толкова теми, да ама.... е чета и колкото повече, толкова повече се чудя, нека споделя и нещо като питанки.
За Никона и Пентакса доста изчетох, особено за Никона, за Коанона, почти нищо, като обстойни ревюта, но ми е ясно, че той е същият клас и едва ли, като цяло предлага по-малко от другите два.
Интересувам се, от впечатленията ви за автофокуса на Пентакса, бърз ли е и как се справя на по-тъмно, Никона по-добре ли е или по-зле?
Друга питанка е, това, че тялото на К10Д е прахозащитено и влагозащитено, голямо преимущество ли е или... в смисъл с Никона може ли да се, снима безпроблемно да кажем в дъжд, мъгла, не ми се ще ако реча да направя например снимка в дъжд и да треперя дали на апарата няма да му стане нещо. И предпоследна питанка, за изнесените функции на бутони, при кой от апаратите е най-практчино и лесно, чувам, че Никона е доста добър в това отношение, как е Пентакса?
И последна питанка, която може би е най-важна, защото минимум една година ще си карам с китовите обективи, е ако изпадне отнякъде $$ вероятно ще си взема още някакъв, но малко вероятно е да е през първата година. Та кажете, как са китовите обективи, струва ли си този на Никона 18-135, пред двата на Пентакса. Ами това са общо взето нещата, които ме карат да се чудя, кой от трите да взема.
Хубавото е, че ще си взема ДДС-то
|
|