Автор: Vinsent
Дата: 07-12-07 21:22
В една друга тема на pomstar
се питаше “Защо снимате на филм?”
Едно грубо изказване ме изуми! “Снимам на филм щото не съм моногамен сухар.”!!!
Зададох си въпроса “Защо бих снимал на филм?”
Безкрайно уважавам човешката индивидуалност и съм демократ по мисъл и действия.
Намерих един куп възможни отговори, всеки от които вероятно би бил мотив да снимам на филм. Ето някои от тях (изключвам от тези разсъждения използването на средния и по-големите професионални филмови формати, които на този етап нямат конкуренция):
ТА, ЕВЕНТУАЛНО БИХ СНИМАЛ НА ФИЛМ, ЗАЩОТО:
1. Сигурен съм, че филма ми дава повече възможности за творчество.
2. Филма ми дава много по-високо качество.
3. Защото имам сантименти - атавизъм от миналото който не мога да преодолея!
4. Защото филма ми дава невероятна творческа свобода и ми позволява да постигна други резултати.
5. Защото смятам, че филмовия процес е строго индивидуален всеки път и това ме прави неповторим, т.е. творец.
6. Защото не съм изкопирал над 100 000 цветни снимки в личната си лаборатория и не ми а писнало отвсякъде.
7. Защото държавата в миналото ми е закупила и предоставила един куп филмови апарати с добри обективи към тях. С тях мога да се ежа, като че аз съм се лишавал от закуска за да ги закупя, да им се радвам, а и нали трябва да ги оползотворявам за да си оправдавам заплатата.
8. Защото не съм моногамен сухар и вместо да отида да чуя добра опера, да се насладя на качествен балет, на впечатляващ концерт, да чуя Hi-End любима музика, да посетя и се насладя на художествена изложба, да попадна в нов свят, прочитайки нова книга, да побеседвам с приятели по естетически и др. въпроси, да излеза сред природата, където бих видял и пресъсздал красоти, наслаждавайки се на личния досег с нея, да се зарадвам от лични постижения в някой спорт, да се насладя на нов спортен автомобил, да обмисля и приложа иновативна пазарна стратегия от която да спечеля аз и обществото, да се запозная с нова философска концепция, да съдействам пълноценно на благотворителна мисия, да се задълбая в математическа теория за да създам Свой метод, да се забравя в компанията на любима жена, да мечтая под звездите или до брега, да........... , е вместо тях утрепвайки времето във фотолабораторията, използвайки безнадеждно остаряла технология (защото дори голямото кино и телевизиите вече минаха на дигитални технологии) се изживявам като полигамен гигант!!!
Съжалявам, че се получи доста дълго, дано не е било и толкова досадно!
Споделете, има ли и други съображения?
|
|