Автор: Ivan_A
Дата: 01-12-07 09:15
В Мелник бях за няколко часа.
Благодаря на организаторите - вече познавам форумци не само по ник!
Благодаря И за още нещо - за контакта с Е системата.
Кратък - колкото да се убедя, че големите Про обективи са наистина много качествени,
но не са за мен - тежки са.
Колкото да се убедя, за пореден път, от копията на Бони, че исо3200 на 100% на монитор
няма нищо общо с исо 3200 на хартиено копие 30х40см.
Колкото да се убедя, че Е3 е точно за мен.
От два дни съм с него - не мога да не споделя първи впечатления.
Първо не толкова доброто - стори ми се голям. Много голям, за стандартите на Олимпус
и приказките за компактност и т.н.
Както пишат по форуми, Е1 "има душа", а Е3 е сбор от съвременна технология - много точно първо усещане.
Усещане, което се променя с опознаването на камерата.
Сложна камера е - веднага можеш да почнеш да снимаш, но за да разбереш всичко - трябва четене на инструкцията. /за Е1 един ред не прочетох.../
LiveView-то - още не се справям добре с АФ при този режим.
Това са негативите - за сега - размер и относителна сложност на камерата.
Сега доброто:
- Много бърз АФ.
- Много ТОЧЕН АФ - дори и при сумрак - явно твърденията, че фокусира при -2ev са вярни.
- много добра изработка на тялото.
- голям - 100%, светъл визьор - би трябвало лесно да се фокусира и с МФ обективи,
ако някой разполага със "стари но златни"такива.
- всички 11 сензора са с еднаква чувствителност - работят без грешка, лесно се преминава от един към друг.
- може и да снима -качество на изображението - високо, с много детайл при изключено шумопотискане,
дори на високи ИСО стойности.
Ето линк към известен тестови сайт:
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2007/11/30/7513.html
Кадри от мен - ще пусна, когато успея да направя нещо читаво - не само технически, а и поне малко фотография да има.
А и доста форумци са значително пред мен в материала - и от семинара, и от личен опит - нека и те споделят.
/С времето, размерът започва да ми изглежда все по-нормален - затворих Е400 в кутията му... /
|
|