Автор: mishas
Дата: 21-11-07 16:49
Понеже ще кандидатствам в Англия и съм доста наясно с цялата процедура, а и с различните ВУЗове, ще се опитам да ти обясня какво всъщност трябва да разбираш под цялата тази работа. Първо, този университет е в Cambridge, но няма нищо, ама нищо общо с Cambridge university. Като цяло самото уни не е нищо особено, да не кажа, че не е никак добър избор. За фотография мога да те насоча към други места - стига да искаш ест. Второ, fda или foundation degree е едногодишен или двугодишен курс, който е като 'основи', т.е. те подготвя за бакалавър - но НЕ директно за 3тата година, а за самия бакалавър от начало - т.е., за първата година!! Трето, този вид 'спонсорство' както го наричаш, това е кредит, който се дава от student loan company - дава се за бакалавър обаче, за fda трябва да се интересуваш специално, в тези случаи не винаги дават заеми. Ако искаш можеш да си избереш който и да е университет и да кандидатстваш после за кредит - откакто сме в ЕС имаме право на такава екстра :) Плаща се обратно след като завършиш, но сега и без това стана дълго и не ми се обяснява схемата. Накратко - ако останеш в Англия, трябва да печелиш минимум 15000 паунда на година, ако си в БГ - 6000. Регистрирах се специално във форума, за да ти отговоря, дано съм се справила :)
|
|