Автор: mario
Дата: 17-11-07 01:03
Благодаря отново.
Действително както е казал e-mil, най-близо до идеята е replace color.
Бос съм в Шопа, то е ясно и ето сега това-онова ми просветна.
Що се отнася до математиката там не съм бос, и в случая имах възможност да си задам въпроси как математически се дефинира color range, какво трябва да се прави за да няма резки граници при подобни обработки и други дребни кухненски хватки. Фотошопа действително е пълен с такива, но никой не се замисля за строгата математика отзад. А и не ви трябва. Що се отнася до строгостта - ако това означава точност, излишната точност винаги е добре да се жертва в полза на скорост тоест да се правят целочислени сметки. Казвам излишната
didesignbg, признавам че идеята ти от последния пост ще свърши същата работа, само че много сложно. Например правенето на маска е ръчна работа, докато проверката дали един пиксел е синкав е автоматична (при положение че има зададен критерий). Ако небето се подава на 100 места между листата на дърветата, всички тия места трябва да се "изрисуват" на маската.
От друга страна, признавам че (убедих се на практика ) автоматизираният метод в повечето случаи дава странични (д)ефекти и само в редки случаи може да получиш каквото ти се иска само с 1-2 цъкания.
Тоест хубавото си иска труд.
Еееее, открих топлата вода, наздраве !
|
|