Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дигитален апарат SAMSUNG PRO815
Автор: creation   
Дата:   04-11-07 16:17

може ли да ми кажете отзиви за него, ще си го купя до два-три дни, а се чудя само качествен ли е и как снима, а сменят ли му се обективите. препоръчвате ли ми го

Отговори на това съобщение
 Re: Дигитален апарат SAMSUNG PRO815
Автор: dinkoff   
Дата:   04-11-07 16:36

https://photo-forum.net/ebook/page8-6a.htm

Автор: j_mironski   
Дата:   04-11-07 16:38

пълно дърво
не се хващай изобщо

Автор: boni   
Дата:   04-11-07 16:47

Ако ще търсиш нещо такова, по-добре е Панасоник фз50 . Ако не държиш на толкова дълъг обектив, Сони 828 е също много добър избор и с много добра светлосила на обектива. Единствения му недостатък е малко по-бавния РОУ.
Самсунга дава добри резултати в РОУ, но също му е много бавен записа в РОУ.
Всичко зависи от парите всъщност.

Дата:   04-11-07 18:49

какво да купя до 1100лв.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   04-11-07 18:51

ей сега вече темата стана голяма

Автор: teta   
Дата:   04-11-07 18:52

Никон Д-40![smilie24]

Дата:   04-11-07 18:54

щом самсунга е дръвце?! Никон Д40 може би

Автор: cicomanco   
Дата:   04-11-07 18:54

самсунгата е противна и на вид и на снимане....Д-40![smilie24]

Дата:   04-11-07 19:06

Добре, а защо Никон Д40 - обосновете се ако обичате, потдръжката му и консумативите скъпи ли са?

Автор: vga   
Дата:   04-11-07 19:13

малко мастилата са по-скъпи иначе пък като хартия, тая на никон фирмената си е добра и евтина. толкова за консумативите. за поддръжката вече е по-сложно - почистване всяка седмица може и зентекс да ти прави, макар че по принцип оправч канони. смазване на огледалото в месеца два пъти, пак там. смяна на гумите по корпуса и изправяне на байонета-в солун. бе какво да ти кажа, и поддръжката не му е много... [smilie24]

Дата:   04-11-07 19:15

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: digitalgab   
Дата:   04-11-07 19:16

Я си вземи нещо със суперзум,(28-420 лошо ли е) че и Самсунга да е, ако го намериш евтино. По лесно и по евтино ще ти излезе. То Д40, че обективи после, че принадлежности, отиде тя....

Дата:   04-11-07 19:21

ми ако Е да Е!после паната има да се чудиш какво да я правиш!

Дата:   04-11-07 19:25

бах му майкта, пич питам човешки защото не знам и не съм имал такъв апарат питам да се науча, а винаги ще има философи дето да се подиграят на незнаещите, пич ако искаш да спорим за право и закони, за програмиране за шахмат, за пиене да се смея аз?? лесно е да се подиграеш на по-слабия, показва че имаш комплекси!
Все пак питам:
1. Скъпи ли са лещите на Никон Д40 и допълнителните му екстри и как се бачка с него, някой апропо може ли да ми покаже снимков материал да видя

Дата:   04-11-07 19:39

ПИЧ!Гледай сега...говорим ти откровено!Фотоапарат със сменяем обектив ти дава възможност да постигнеш ТОЧНО това което искаш,докато иначе си ограничен в единствения обектив!Погрешно е схващането,че първо трябва да минеш през сапун и тогава да се метнеш н нещо"по-така"!Да не говорим за качествота между фотоапарати от различен клас!ПИЧ!надявам се съм бил ясен макар и не изчерпателен![beer]

Дата:   04-11-07 19:39

Ако питаш менеQ скъпи са Никонските обективи и светкавиците и другите джаджи. Като гледам какво снимаш, струва ми се един апарат с универсален зум добре ще ти дойде, значи правилно си се ориентирал. Още по добър избор за твоите цели е FUJIFILM S9100/9600.

Автор: Svsvet   
Дата:   04-11-07 19:44

creation имаш лично съобщение

Дата:   04-11-07 20:02

Абе май ще е Никон Д40, като е гарга да е рошава

Автор: BotsRevenge   
Дата:   04-11-07 20:15

creation, Nikon D40 е dSLR (което виждам, че ти е ясно). Изборът на марка dSLR е тема на по-следващ разговор. Въпросът е да решиш дали искаш, дали можеш да си позволиш и дали имаш нужда от dSLR.
Една полу-тънка сметка:
1. dSLR тяло нисък клас = 1000лв.
2. Два китови обектива в комплекта = 600-700лв. Единият е широкоъгълен зуум, другият е дългофокусен зуум. И двата са тъмни - започват от бленда 3.5. Качеството и на двата в повечето случаи не е на върховно ниво (при олимпус е най-добре).
3. За снимане в по-съмна среда ще ти трябва светлосилен обектив. 50 милиметров примерно на бленда 1.7 или 1.8 с автофокус можеш да намериш най-евтин за около 250лв. По-предпочитаните - на бленда 1.4 са около 450лв и нагоре. Можеш да минеш и с по-бюджетен вариант - стар обектив с ръчен фокус. Те са около 100-150лв.

Това общо взето е минимумът, с който можеш да се тупнеш по гърдите, че имаш dSLR.
Тук не включвам цените на карти памет (може да ги има като промоция, но надали повече от 1GB), батерии (може да има в комплекта), филтри, които е добре да си купиш (UV, Поляризационни, евентуално неутрални). може ида поискаш и статив. Та просто няма начин да дадеш по-малко от 2000 лева и dSLR системата ти да не те ограничава грубо.

Та добре е да решиш можеш ли да си купиш dSLR.

Автор: apollo   
Дата:   04-11-07 20:19

С Д40 ще се родиш [smilie24]

Дата:   04-11-07 20:39

Ще се роди като остави 3000 в магазина.

Автор: mihajlov2   
Дата:   04-11-07 20:54

Другият начин да се снабдиш с чудесен DSLR апарат е да напазаруваш от базара на настоящия форум. В момента има канони 350D на много приятна цена. Аз лично така направих преди няколко месеца (тяло и китов обектив секонд хенд, 50 мм 1,8 обектив нов, адаптер и глухарче за обективи М42 нови,една торба стари немски обективи за Практика на М 42) и на първо време съм с достатъчно обективи (докато събера пари за два - три качествени зума).

Дата:   04-11-07 21:02

Пич,слушай когото трябва и няма да сбъркаш!Д40 е фотоапарат ,който на прилична цена ти дава много.Грешно е схващането ,че първо трябва да минеш през сапуна и после да се метнеш на нещо "ПО-така"!Нека да ми посочат обектив еквивалентен на 55-200ВР за 400лв на друга марка и тогава ще се съглася!350-ката ряпа да яде като скорост и прецизност на фокуса,а не говорим е е стаааааааароо....!!!

Автор: Manchev   
Дата:   04-11-07 21:03

Ейй, само BotsRevenge отговори адекватно и човешки на човека и си отдели време да му обясни нещата. Ебахти форума, ебахти разбирачите. [smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »