Автор: dephil
Дата: 26-10-07 19:17
Още десетина години, не повече - докато измрат и последните старци, за които Вярата значи нещо.
После - ако щете серете в църквите, забождайте връз акото си бг-байрачета и играйте на прескочи-кобила.
По света може да е всякак, ама по света явлението "бай-Ганьо-фотограф" доста по-ограничено.
Като правихме 40 дни от смъртта на баба (в Св.Седмочисленици), няма да забравя - дядо ридае, едвам се държи на крака, всички не знаем на кой свят сме, и по едно време нещо светка - някви двама ни снимат. Единия дори гръмко и самодоволно шепне "Супер става, дръж да сложа 85ицата, че да акцентирам на стареца ръцете със свещта!".
В която връзка, JORO - като тръгнеш да погребваш близък - хайде да ти спретнем едно пленерче на тема "Скръбта в Храма" - ти си реви с роднините спокойно - снимането остави на нас.
После ще пуснем тука за гласуване и сравняване - Никон или Канон се представя по-добре с цветопредаването на трагедията на семейството ти, незабравимото боке на Такумар'а как умело борави с риданията на жена ти, колко добра е стабилизацията на Пентакса, как завинаги успокоеното лице на майка ти (примерно) потъва в силния шум на новия Олимпус при ИСО 3200, и въобще - всичко, което една весела гълчава от креативни млади хора ще съумее да изскулптурира от наситения емоционален материал, който ще струи от твоето семейство.
Голямо снимане и - голям купон ще падне
Успявам ли да съм ясен?
Или съвсем да мина на език за поразени от комунизма морални инвалиди, без грам познаване, разбиране и (което е най-лошо) без дори намек за уважение към Вярата на собствения си народ?!
Били им църквите общонародно достояние..
Поповете им били еди-какви-си..
Че и сметка държат..
Живот.
Страната която е възпитала Азис, възпитава и фотографите си. Чалгата не може да разбере Съкровеното. И го доубива повсеместно.
Жалко само за църквите - виждали са и достойни, с душа и дух българи. Някога.
Били са Храмове. Пак някога - сега са шарени декорчета, в които свините от двете страни на обективите се борят кой по не го eбe.
Винаги съм бил Атеист и такъв ще си отида, но ми е болно, че аз трябва да ги обяснявам това на разни образи, дето иначе се водят "християни".
Живот.
А иначе - вие си лайте по поповете.
По себе си лаете.
|
|