Автор: doca
Дата: 20-10-07 06:43
1.Исталацията на hack трябва да стане задължително с картрийдера при отключена карта, а за целта:
-форматираш новата си карта под DOS емулацията на WinXP, като първо влизаш в команден режим:Start->Run->cmd
-След това пишеш в черното екранче:
format j: /fs:fat където j e името на картридера, разпознат от WinXP.Така картата се форматира до FAT16.
След това трябва да се създадат следните директории и поддиректории, за да изглежда картата така:
+- CHDK/
| +- BOOKS/ текст за четене
| +- FONTS/ това е за доп.шрифтове
| +- LANG/ това е за бълг.език
| +- SCRIPTS/ тук е за скриптове
| +- CHDK.CFG тази се създ.автоматично
+- DCIM/ тук са снимките
+- MISC/
+- PS.FIR
+- DISCBOOT.BIN
Тази подредба на структурата на картата важи за всички следващи версии след 115.
2.След това слагаш картата в апарата и го включваш в режим РАЗГЛЕЖДАНЕ/ЧЕТЕНЕ
***Този режим при първоначално включване е задължителен в противен случай директориите ще бъдат нарушени и следва нов опит***.
3. Натискаш бутона МЕНЮ
С бутоните за придвижване отиваш на FirmUpdate и натискаш ОК или SET
4.След това с бързия клавиш S/при мен е така/ влизаш в Alt менюто
5.Отиваш на Debug parameters и след това на Make Card Bootsble. Следва ОК или SET
6.Изключваш апарата, вадиш картата и я заключваш с плъзгача отстрани. Така вече си направил hack софтуера да се стартира автоматично при включване на апарата. Не обръщай внимание на надписа, че картата е блокирана. Софтуера игнорира защитата на картата и продължава да прави снимки.
7.Може да си смениш шрифта с по-едър/аз избрах Arial18b/, като отидеш
в Alt менюто->Visual settings->RBF , но преди това разбира се изтеглих необходимите ми файлове.
8.Както и езика/Аз съм на български, като преди това си направих един текстов файл, който преписах от сайта и му смених името и разширението на bulgarian.lng, който файл поставих в папката LANG/.
Тъй като вече съм с друг апарат, най- важното от този hack софтуер бе това, че можех да следя батерията непрекъснато и че имах възможност за RAW режим.
Eто ТУК всичко е описано.
Публикацията е редактирана (20-10-07 06:49)
|
|