Автор: Todrias
Дата: 16-10-07 19:35
Здравейте, наближава момента в който искам да надстроя сегашната си техника. Искам да започна да работя със добър фотоапарат. Засега вече година работя със компактен клас фотоапарат и все пак доста приличен Canon серията Power Shot A430. Фотото върши огромна работа, но вече е време да увелича възможностите си. Професионалните фотоапарати са скъпи, не мога да си го позволя, мо нещо като среден клас или между среден клас и по - професионален...
Разгледах множество оферти и поставих ограничението в парата - 600 лв. за 600лв. не мога да взема Канон, затова ще мина към други марки избрах Panasonic DMC FZ7/8EG както и Olympus SP 510 Ultra Zoom.
Искам вашия съвет за тези три модела, освен това след малко ще задам конкретен въпрос за Панасоника.
Други модели освен тези не намерих, затова бихте ли ми предложили, знаейки конфигурацията за тези мадели други, за да имам по - голям избор.
Какво мислите за Olympus и грешка ли ще е ако дам 500 лв. за фотоапарат ниско качество, макар и високи конфигурации?
Конкретния въпрос за Панасоника е следния:
В конфигурацията проверих стойностите на апертурата, които са f2.8 до f8 въпроса ми е тази стойност f8 за най - затворена апертура не е ли твърде малка? Не остава ли дори на най - затворено положение блендата твърде отворена? Може ли това да се окаже недостатък за модела и да се разочаровам?
Въпросите са много, но се надавям всички да бъдат разгледани от повече потребители, защото съм в началото на проучванията си, а миналата година проучвах друг клас фотоапарати.
|
|